Το αληθινό - ρωσικό - Fight Club (ΦΩΤΟ)

16:14 13/10/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Ιγκόρ Λουνιακοβ και ο Άντον Ρουντάκοβ το 2008 δημιούργησαν το Ronin Family, μια αλλόκοτη λέσχη όπου όποιος «μαλθακός» άντρας επιθυμούσε για το αντίτιμο των 900 δολαρίων μπορούσε μέσα σε μια εβδομάδα να λάβει εντατικά μαθήματα πάλης και σκληραγώγησης και να γίνει ο «μάτσο μαν» που ονειρευόταν.

Από τότε η λέσχη επεκτάθηκε σε μέγεθος και δύναμη και έχει «εκπαιδεύσει» εκατοντάδες άντρες στο ρωσικό αυτό «Fight Club».

Η φωτογράφος και κινηματογραφίστρια Maria Turchenkova πέρασε μία εβδομάδα στη βίαιη αυτή λέσχη καταγράφοντας τα πάντα..

«Δεν είστε αυτό που έχετε. Δεν είστε η

δουλειά σας, το αυτοκίνητό σας, ή ο τραπεζικός σας λογαριασμός. Εάν θέλετε να αλλάξετε τη ζωή σας, να βρείτε τον πολεμιστή μέσα σας και να νικήσετε τον εσωτερικό σας εχθρό, γραφτείτε στο επόμενο μάθημα!», αναφέρει το κύριο διαφημιστικό σλόγκαν του Ronin Family που θυμίζει έντονα το Fight Club:

Η αρχή για να γραφτεί κάποιος στα μαθήματα ήταν να παρουσιάσει ένα πιστοποιητικό υγείας, και να περάσει από μία ειδική συνέντευξη όπου οι υπεύθυνοι της λέσχης μπορούσαν να καταλάβουν ότι δεν είχαν να κάνουν με κάποιον βίαιο ψυχοπαθή..

Όταν τα μαθήματα ξεκινούν οι συμμετέχοντες δέχονται αρχικά, ψυχολογικό εξευτελισμό, ώστε να πεισμώσουν και να «νικήσουν τους εσωτερικούς τους φόβους». Έτσι μόνο θα μπορούσαν να πιστέψουν πραγματικά στον εαυτό τους. H συντριπτική πλειοψηφία ήταν πετυχημένοι άντρες στα 30 τους..

Ωστόσο, πριν από λίγο καιρό, οι δύο συνεργάτες διαφώνησαν πάνω στην πρακτική που θα έπρεπε να εφαρμόζεται στην Λέσχη τους, και τελικά έκλεισαν οριστικά το Ronin Family. Η Turchenkova υποστηρίζει ότι παρά την ακραία φύση αυτής της λέσχης, οι Άντον και Ιγκόρ ήθελαν πραγματικά να βοηθήσουν όλους αυτούς τους φοβισμένους άντρες που πήγαιναν στο γυμναστήριο τους.

«Η κύρια γραμμή τους ήταν πως όλοι σήμερα παραπονιούνται για την ζωή τους πολύ περισσότερο απ' όσο δικαιούνται. Μία ματιά στον πραγματικό βίαιο κόσμο, όπου πρέπει να παλέψεις για την επιβίωση σου, θα τους έπειθε για το πόσο προνομιούχοι είναι τελικά...».

Keywords
Τυχαία Θέματα