Το… αήττητο παρελθόν της ΑΕΚ με τη Ρόμα

18:54 12/8/2014 - Πηγή: AEK365

Έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ, οριστικοποιήθηκε ότι το σημαντικότερο φιλικό προετοιμασίας της ΑΕΚ για φέτος, θα είναι το μεγάλο ματς που αποκάλυψε το aek365, αυτό με τη Ρόμα στο ΟΑΚΑ, στις 23 Αυγούστου. Ένα παιχνίδι που σίγουρα θα ξυπνήσει μνήμες από το ένδοξο ευρωπαϊκό παρελθόν της Ένωσης, λίγο πριν από την επίσημη έναρξη της σεζόν που θα δρομολογήσει την επιστροφή της

στην φυσική της θέση.

Σε επίσημα παιχνίδια η ΑΕΚ και η Ρόμα έχουν βρεθεί αντιμέτωπες μόνο δύο φορές: την σεζόν 2002-2003, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τη χρονιά που η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την παρουσία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με έξι ισοπαλίες(!), δύο απέναντι στην... διαστημική Ρεάλ της εποχής (3-3 εντός, 2-2 εκτός), δύο απέναντι στους Ρωμαίους και άλλες δύο απέναντι στην Γκενκ (1-1 εντός, 0-0 εκτός).

Το πρώτο παιχνίδι απέναντι στη Ρόμα έγινε στο «Νίκος Γκούμας» στις 25 Σεπτεμβρίου του 2002. Η ΑΕΚ έκανε πολύ καλή εμφάνιση, είχε σημαντικές ευκαιρίες (όπως βέβαια και η Ρόμα), αλλά το τελικό σκορ ήταν 0-0. Ο Ντούσαν Μπάβιτς είχε παρατάξει σε εκείνο το ματς τους Χιώτη, Κωστένογλου, Ζαγοράκη, Τσιάρτα (85' Πετκόφ), Κασάπη (45' Γεωργάτος), Ράιτ, Καψή, Λάκη, Κατσουράνη, Ίβιτς (63' Ναλιτζή) και Νικολαΐδη.

Το ματς της Ρώμης διεξήχθη για την τελευταία αγωνιστική του ομίλου, στις 12 Νοεμβρίου. Η ΑΕΚ ήθελε μόνο νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση. Για ακόμη μια φορά πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 40' με τον Ντελβέκιο, δεν τα παράτησε. Ισοφάρισε στο 90' με τον Σεντένο και πίεσε στα λεπτά των καθυστερήσεων για το θαύμα, χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρει. Για την Ένωση αγωνίστηκαν οι Χιώτης, Μπορμπόκης, Γεωργάτος, Ζαγοράκης, Ράιτ, Καψής (46' Κωστένογλου), Κατσουράνης, Λάκης (61' Τσιάρτας), Ναλιτζής (46' Ίβιτς), Νικολαΐδης, Σεντένο.

Το ντεμπούτο του Μπατιστούτα

Ωστόσο, αυτά τα παιχνίδια δεν ήταν η πρώτη... γνωριμία της ΑΕΚ με τη Ρόμα. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί σε φιλικό παιχνίδι δύο χρόνια νωρίτερα. Οι Ρωμαίοι, έχοντας... περάσει καλά την προηγούμενη χρονιά (1999) με τον Ολυμπιακό, τον οποίο διέσυραν με 6-1 (Ντελβέκιο 13', Μοντέλα 31', Τότι 55', Χούτος 75', Ντι Φραντζέσκο 86', Καφού 90' - Οφορίκουε 68'), επέλεξαν τον καλοκαίρι του 2000 ξανά ελληνική ομάδα, την Ένωση αυτή τη φορά, για ένα πολύ ιδιαίτερο ματς: Τα... αποκαλυπτήριά τους στον κόσμο τους. Την πρόβα τζενεράλε πριν από την έναρξη του Καμπιονάτο, που αποτελούσε και το ντεμπούτο του σούπερ σταρ Γκαμπριέλ Μπατιστούτα στο Ολύμπικο της Ρώμης.

Το στάδιο ήταν ασφυκτικά γεμάτο από περίπου 70.000 κόσμου και η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο έτοιμη να δώσει μια υψηλού επιπέδου παράσταση, προκειμένου να στείλει το μήνυμα για τη σεζόν που ξεκινούσε. Ωστόσο, η ΑΕΚ του Γιάννη Παθιακάκη είχε άλλα σχέδια. Μπήκε στο γήπεδο πολύ καλά στημένη και δεν κλείστηκε. Προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι της, δημιούργησε φάσεις, ενώ είχε και δοκάρι με τον Νικολαΐδη στο 28΄! Το τελικό 0-0 δεν ήταν αυτό που περίμεναν οι γηπεδούχοι, ωστόσο η ΑΕΚ αποδείχθηκε γούρικη, αφού στο τέλος εκείνης της σεζόν η Ρόμα κατέκτησε τελικά το πρωτάθλημα...

Keywords
Τυχαία Θέματα