Το NYPD έχει δημιουργήσει ειδική ομάδα για κλεμμένα iPhones και iPads

09:36 25/2/2013 - Πηγή: AEK365

Οι Apple συσκευές είναι ένας διάσημος στόχος για τους κλέφτες, τόσο πολύ που η αστυνομία στη Νέα Υόρκη έχει δημιουργήσει μια ομάδα όπου ο σκοπός τους είναι να τις βρίσκουν και να τις επιστρέφουν στους ιδιοκτήτες τους. Κάθε φορά που γίνεται κλοπή μιας Apple συσκευής, ντετέκτιβ δουλεύουν μαζί με την εταιρεία του Cupertino ώστε να βρουν την

τοποθεσία της και να την ανακτήσουν.

Η ομάδα παίρνει τον αριθμό International Mobile Station Equipment Identity (IMEI) της 3G ή 4G συσκευής από το θύμα, τον δίνουν στην Apple και εκείνη με τη σειρά της τους λέει που βρίσκεται η συσκευή. Μια από τις συλλήψεις που έκαναν έγινε μέσα σε λεωφορείο την ώρα που ο κλεφτής ετοιμάζονταν να πουλήσει ένα κλεμμένο iPad.
"Παρακολουθήσαμε το λεωφορείο, αναγνωρίσαμε τον ύποπτο και το συλλάβαμε. Επιστρέψαμε το iPad"είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Νέα Υόρκη.

Πολλές από τις συσκευές που ανακτούν δεν βρισκόταν πλέον στα χεριά των κλεφτών, αλλά τις είχαν ήδη πουλήσει σε ανυποψίαστους μέσω τις αγοράς των μεταχειρισμένων. Ακόμα και έτσι όμως, οι συσκευές επιστρέφουν στους νομίμους ιδιοκτήτες τους. Ενδιαφέρουσα κίνηση από την αστυνομία της Νέας Υόρκης, αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής είναι οι μονοί που το κάνουν στο κόσμο. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι.


Greekapplenews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα