Τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις διεξάγει η Ρωσία από την σοβιετική εποχή

20:03 16/7/2013 - Πηγή: AEK365

O Βλαντιμίρ Πούτιν επιθεώρησε από αέρος τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις επιχειρησιακής ετοιμότητας στη σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας. Οι ασκήσεις εντάσσονται στις προσπάθειες ενίσχυσης της στρατιωτικής ικανότητας και επιχειρησιακής ετοιμότητας των ρωσικών δυνάμεων, χωρίς να στοχεύουν κατά συγκεκριμένου έθνους σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Τα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια από τη σοβιετική εποχή πραγματοποιούνται στη ρωσική Άπω Ανατολή με τη συμμετοχή 160.000 ανδρών.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας

Ανατόλι Αντόνοφ υπογράμμισε πως η Μόσχα έχει ενημερώσει τους γείτονές της για τις ασκήσεις και έχει παράσχει λεπτομερή πληροφόρηση στην Κίνα.

Η κρατική εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta έχει χαρακτηρίσει τις ασκήσεις ως «την πιο εντατικό έλεγχο επιχειρησιακής ετοιμότητας στη σύγχρονη ιστορία του ρωσικού στρατού».

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιθεώρησε την Τρίτη από αέρος ναυτικές στρατιωτικές ασκήσεις στη νήσο Σαχαλίν στον Ειρηνικό, βόρεια της Ιαπωνίας.

Απόστρατος αξιωματικός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου δήλωσε πως οι ασκήσεις στη νήσο Σαχαλίν «στοχεύουν στην προσομοίωση απάντησης σε μία υποθετική επίθεση από ιαπωνικές και αμερικανικές δυνάμεις».

Από πλευράς του ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επέμεινε ότι οι ευρείας κλίμακας ασκήσεις στην Άπω Ανατολή δεν συνιστούν επίδειξη δύναμης, αλλά έχουν ως ζητούμενο την ενδυνάμωση της επιχειρησιακής ικανότητας του στρατού.

Πάντως, στρατιωτικοί αναλυτές εκτίμησαν πως οι στρατιωτικές ασκήσεις που διεξήχθησαν κατά μήκος των συνόρων με την Κίνα ενδέχεται να έχουν «στόχο» το Πεκίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα