Της έκλεισε το σπίτι…

23:42 29/10/2013 - Πηγή: AEK365

ΛΙΓΚ ΚΑΠ ΑΓΓΛΙΑΣ- 4ος ΓΥΡΟΣ

ΑΡΣΕΝΑΛ- ΤΣΕΛΣΙ: 0-2
Γήπεδο: Emirates

Η Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο δείχνει να βρίσκει το δρόμο προς τις επιτυχίες. Λίγες ημέρες μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τη Σίτι, οι «μπλε» κέρδισαν και την Άρσεναλ με 2-0 και πέρασαν στον επόμενο γύρο του Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Στο 11ο λεπτό ο Γουίλιαν έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Τζέκινσον κι έφυγε κόρνερ, ενώ στο 18' ο Ντε Μπρούιν πέρασε σαν σταματημένο τον Τζέκινσον και σούταρε, αλλά ο Φαμπιάνσκι έπεσε και έδιωξε. Τελικά στο

24' η Τσέλσι άνοιξε το σκορ. Ο Τζέκινσον έκανε τραγικό γύρισμα με το κεφάλι προς τον Φαμπιάνσκι και ο Αθπιλικουέτα έτρεξε, τσίμπησε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Ισπανός άσος της Τσέλσι έκανε ακόμη μια όμορφη ενέργεια αλλά σούταρε λίγο άουτ.

Στο 50ο λεπτό το σουτ του Ετό'ο πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 52' το σουτ του Καθόρλα έξυσε το δοκάρι της Τσέλσι. Στο 55' ο Μπέντνερ βρέθηκε σε ιδανική θέση αλλά αντί να σουτάρει έδωσε στον Ράμσεϊ που αστόχησε. Στο 62ο λεπτό το σουτ του Ράμσεϊ σταμάτησε στο δοκάρι του Σβάρτσερ αλλά στο 69' η Τσέλσι διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Μάτα βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με σουτ έκανε το 2-0. Στο 71' ο Σβάρτσερ έπεσε και πρόλαβε τον Ζιρού, ενώ στο 73' ο Κοσιελνί έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Ραμίρες.

ΆΡΣΕΝΑΛ: Φαμπιάνσκι, Τζένκινσον, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ράμσεϊ (83' Παρκ), Γουίλσιρ, Ροσίτσκι, Καθόρλα, Μιγιαΐτσι (64' Οζίλ), Μπέντνερ (68' Ζιρού)

ΤΣΕΛΣΙ: Σβάρτσερ, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Λουίζ, Μπέρτραντ, Μίκελ, Εσιέν, Ντε Μπρούιν (69' Ραμίρες), Μάτα, Γουίλιαν, Ετό'ο (81' Μπα)

Μπέρνλι- Γουέστ Χαμ: 0-2
(Τέιλορ 76', Κόλισον 90+3')

Η Γουέστ Χαμ τα βρήκε σκούρα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπέρνλι και χρειάστηκε δύο φορές να υποδειχθεί πέναλτι και να πάρει τη νίκη- πρόκριση! Τα «σφυριά» δυσκολεύτηκαν πολύ απέναντι στο σύλλογο από την Τσάμπιονσιπ, όμως χάρη στην εύστοχη εκτέλεση του Ματ Τέιλορ από τα έντεκα βήματα έκαναν το πρώτο βήμα, ενώ στις καθυστερήσεις με τον Κόλισον επίσης με πέναλτι εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους «8» του θεσμού. Η ιστορία, ωστόσο, ενδεχομένως να είχε άλλη κατάληξη, αν το σουτ του Τράιπερ δεν χτυπούσε στο δοκάρι των φιλοξενούμενων, οκτώ λεπτά πριν το γκολ. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι ο Σαμ Αλαρντάις έριξε για πρώτη φορά φέτος στο γήπεδο τον Κάρλτον Κόουλ, λίγες μέρες μετά την επιστροφή του στη Γουέστ Χαμ...

Λέστερ- Φούλαμ: 4-3
(Μόργκαν 41', Γουντ 45', Μίκελ 51', Ντάιερ 89'- Ροδαγιέγκα 18', 52', Καραγκούνης 87')

Απίστευτο παιχνίδι, με συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων πραγματοποιήθηκε στο Λέστερ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν με γκολ στο 89' να πάρουν τη νίκη επί της Φούλαμ, δύο μόλις λεπτά μετά το γκολ της ισοφάρισης που είχε σημειώσει για τους «κότατζερς» ο Γιώργος Καραγκούνης! Η Φούλαμ βρέθηκε πίσω στο σκορ μέχρι και 3-1 στο 53', όμως αρχικά με τον Ρονταγέγκα ένα λεπτό αργότερα και στη συνέχεια με τον «Κάρα» έφεραν το ματς στα ίσα. Η τελική κουβέντα, ωστόσο, ανήκε στη Λέστερ, η οποία απάντησε στο 89' με τον Ντάιερ και πανηγύρισαν μια σπουδαία πρόκριση!

Μάντσεστερ Γ.- Νόριτς: 4-0
(Τσικαρίτο 20' πεν., 53', Τζόουνς 88', Φάμπιο 90')

Λίγες μέρες μετά το νικητήριο τέρμα που σημείωσε στο πρωτάθλημα κόντρα στην Στόουκ, ο νεαρός επιθετικός απέδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αφού με τα δικά του τέρματα... χάραξε το δρόμο για την άνετη πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Αντνάν Γιανουζάι, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Μεξικανός (20'). Το δεύτερο τέρμα του Ερνάντες επετεύχθη στο 55', έπειτα από όμορφη ενέργεια και γύρισμα του Μπάτνερ. Το 3-0 σημείωσε στο 88' ο Φιλ Τζόουνς, ενώ στις καθυστερήσεις ο Φάμπιο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε δυνατά από το πρώτο λεπτό και ήταν το απόλυτο αφεντικό καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Μόγιες επέλεξε να αφήσει στον πάγκο- για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα- τον Ρούνεϊ, εκτός αποστολής τον Φαν Πέρσι, ενώ θέση στην ενδεκάδα για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Αύγουστο (στο ματς του Κομιούνιτι Σιλντ) κέρδισε ο Γουίλφριντ Ζαχά.

Μπέρμιγχαμ- Στόουκ: 4-4 (2-4 πεν.)
(Αντεγιέμι 28', Λόβεγκραντς 85', 90+3'- Ασαΐντι 10', Κράουτς 54', Αρναούτοβιτς 71', Τζόουνς 90+4')

Η διαδικασία των πέναλτι χρειάστηκε για να αναδειχθεί νικητής στην αναμέτρηση της Μπέρμιγχαμ με την Στόουκ. Η ομάδα του Μαρκ Χιουζ νίκησε τελικά 4-2 (4-4 παρατ.) και πανηγύρισε την είσοδό της στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ.
Η επιπλέον κούραση θα μπορούσε να είχε... αποφευχθεί, εάν ο Λόβενκραντς δεν έπιανε στον ύπνο την άμυνα των φιλοξενούμενων. Στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ο Δανός μεσοεπιθετικός σημείωσε δύο γκολ (85' και 93') και έδωσε ανάσα ζωής στην ομάδα του, ισοφαρίζοντας σε 3-3.
Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση, με την Στόουκ να παίρνει κεφάλι στο σκορ με τον Τζόουνς στο 94'. Η Μπέρμιγχαμ, ωστόσο, συνέχισε την προσπάθειά της και αποζημιώθηκε με το τέρμα του Λι στο 118'!
Οι δύο ομάδες, λοιπόν, οδηγήθηκαν στα πέναλτι, με τους φιλοξενούμενους να αποδεικνύονται περισσότερο εύστοχοι και να κόβουν εισιτήριο για τους «8» του θεσμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα