Τίποτα δε χάθηκε ακόμη…

23:42 14/2/2012 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE- ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16

ΛΙΟΝ- ΑΠΟΕΛ: 1-0
Γήπεδο: Ζερλάν
Ο ΑΠΟΕΛ λύγισε κάτω από την ασφυκτική πίεση της Λιόν και γνώρισε την ήττα με 1-0, αλλά τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμη, καθώς υπάρχει και ο επαναληπτικός στην Κύπρο.
Η Λιόν μπήκε πολύ δυνατά από το πρώτο λεπτό και πίεσε ασφυκτικά τον ΑΠΟΕΛ,

πιέζοντας πολύ ψηλά.
Οι παίκτες του Ρεμί Γκαρντ προσπάθησαν ωστόσο να διασπάσουν την άμυνα της Κυπριακής ομάδας, με ατομικές προσπάθειες και οι αμυντικοί του ΑΠΟΕΛ με αυτοθυσία τους κράτησαν μακριά από την εστία του Χιώτη.
Στο 15ο λεπτό ο Έντερσον μετά από γύρισμα του Λακαζέτ, έκανε το σουτ, με τον Χιώτη να μπλοκάρει σταθερά, ενώ στο 25' το σουτ του Ρεβεγιέρ κόντραρε σε σώματα και στη συνέχεια το σουτ του Μπαστός κάπου βρήκε και κατέληξε κόρνερ.
Γενικότερα από το 15' έως και το 45' η Λιόν επιτηθόταν κατά κύματα, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.
Στο 31ο λεπτό ο Λισάντρο Λόπες σούταρε πάνω στον Χιώτη, ενώ στην επόμενη φάση ο Λακαζέτ μπήκε στην περιοχή, έκανε και το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Χιώτη.
Στο 41ο λεπτό ο Χιώτης πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε δυνατό σουτ του Λακαζέτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Λισάντρο έκανε το γύρισμα μέσα από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Η Λιόν μπήκε και στην επανάληψη πολύ δυνατά και στο 48ο λεπτό έχασε τη σημαντικότερη φάση της, καθώς ο Έντερσον πέρασε και τον Χιώτη, έκανε το πλασέ αλλά ο Ζόρζε έδιωξε πάνω στη γραμμή.
Τελικά ο ΑΠΟΕΛ λύγισε στο 58ο λεπτό, καθώς ο Λακαζέτ ταλαιπώρησε για ακόμη μια φορά τους αμυντικούς της Κυπριακής ομάδας από αριστερά, έκοψε προς τα μέσα και με άπιαστο σουτ που βρήκε και λίγο σε κάποιο πόδι, έκανε το 1-0.
Στο 60' ο Χιώτης είπε όχι στο σουτ του Μπαστός, ενώ στο 67ο λεπτό ο Μπριάν έβγαλε την σέντρα και ο Πίντο πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Έντερσον βγάζοντας σε κόρνερ με το κεφάλι.
Ο ΑΠΟΕΛ ανέβασε απόδοση στο τελευταίο δεκάλεπτο και θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 87' καθώς ο Μαντούκα έκανε το σουτ και ο Γιορίς έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.
ΛΙΟΝ: Γιορίς, Κρις, Κονέ, Ρεβεγιέρ Σισοκό, Κάλστρομ, Έντερσον (71' Γκουρκούφ), Μπαστός, Λακαζέτ (58' Μπριάν), Γκοναλόν, Λισάντρο Λόπες
ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Ζόρζε, Κακά, Πουρσαΐτίδης, Μοράις, Έλντερ (72' Μαρσίνιο), Μποαβεντούρα, Χαραλαμπίδης (82' Μαντούκα), Έλιο Πίντο, Τριτσκόφσκι, Αΐλτον (67' Σολάρι).

Keywords
Τυχαία Θέματα