Την Τρίτη η επίσημη τελετή υποδοχής

15:45 27/8/2012 - Πηγή: AEK365

Την Τρίτη (28/08, 14:30) θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής της ελληνικής ομάδας στο Παραολυμπιακό Χωριό για τους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012».
Παρουσία όλων των αθλητών και των μελών της αποστολής, θα γίνει η επίσημη είσοδος της Ελλάδας στο Παραολυμπιακό Χωριό και η ελληνική σημαία θα κυματίζει πλέον δίπλα στις υπόλοιπες σημαίες των συνολικά 166 κρατών που θα λάβουν μέρος στο δεύτερο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη για το 2012, τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η τελετή,

που σηματοδοτεί την είσοδο των αποστολών στο Παραολυμπιακό Χωριό, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Πλατείας, που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο στέγασης των 4.200 αθλητών και αθλητριών που λαμβάνουν μέρος στους Αγώνες.

Επικεφαλής θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, και παράλληλα αρχηγός της ελληνικής αποστολής. Την τελετή καλωσορίσματος θα κάνει η κόρη του εμπνευστή των Παραολυμπιακών Αγώνων (Λούντβιγκ Γκούντμαν) και πρόεδρος του Παραολυμπιακού Χωριού, Έβα Λέφλερ. Ούσα εθελόντρια στους πρώτους αγώνες για αθλητές με αναπηρικά αμαξίδια το 1948, η Έβα Λέφλερ έχει εμπλακεί στο Παραολυμπιακό κίνημα από την ίδρυσή του από διάφορα πόστα (τέως διευθύντρια του βρετανικού συλλόγου Παραολυμπιακών Αγώνων κ.α.).

Την επομένη (Τετάρτη), θα πραγματοποιηθούν στις 22:30 ώρα Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί η έναρξης των 14ων Παραολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012» και επ' ευκαιρία της έναρξής τους, ο αρχηγός αποστολής, Γιώργος Φουντουλάκης, τόνισε: «Φτάσαμε στο τέλος μιας μακράς διαδρομής, διάρκειας τεσσάρων ετών, όσο δηλαδή κράτησε η αναμονή από το Πεκίνο έως το Λονδίνο για το δεύτερο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του 2012. Ταξιδέψαμε στην βρετανική πρωτεύουσα με έναν και μοναδικό στόχο: να δείξουμε ότι ο ελληνικός αθλητισμός παραμένει στις επάλξεις. Μέσα από σωρεία προβλημάτων, όχι αποκλειστικά δικών μας αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, καταφέραμε να βγούμε αλώβητοι και φτάσαμε έως το Λονδίνο για να προσφέρουμε στιγμές εθνικής ανάτασης. Συμμάχους μας στο ταξίδι αυτό είχαμε τους χορηγούς μας, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα μας όταν τους χρειαστήκαμε και ουσιαστικά αυτοί μας σφράγισαν τα εισιτήρια για το μοναδικό αυτό ταξίδι. Χωρίς τη δική τους βοήθεια, το πιθανότερο είναι ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λάβει μέρος σε αυτό το κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα