Την πίκραναν τα «ζαχαρωτά» (VIDEO)

00:02 21/8/2012 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΒΕΡΤΟΝ- ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: 1-0
Γήπεδο: Γκούντισον Παρκ
Όπως και κάθε χρόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έτσι και φέτος έφυγε με απώλειες από το «Γκούντισον Παρκ». Η ομάδα του Φέργκιουσον εμφανίστηκε ανέτοιμη με αποτέλεσμα η μαχητική Έβερτον να πάρει χρυσή νίκη με 1-0, έχοντας μάλιστα και πολλές ακόμη ευκαιρίες να σκοράρει.
Για 25 λεπτά αγωνίστηκε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι που ήταν κινητικός, σε ένα ματς στο οποίο ξεχώρισε η παρουσία του Μαρουάν Φελαϊνί που ήταν πανταχού παρών.
Το ματς δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με την Μάντσεστερ να

έχει μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά την Έβερτον να μαρκάρει σωστά και να μην απειλείται ουσιαστικά. Ο σερ Άλεξ προτίμησε να μην ξεκινήσει τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ενώ και ο Μόγες άφησε εκτός αποστολής τον Μιραλάς.
Η πρώτη καλή φάση ανήκε στην Έβερτον και δημιουργήθηκε στο 14'. Ο Φελαϊνί μπήκε από αριστερά, προσπάθησε να νικήσει τον Ντε Χέα στην κλειστή γωνία, αλλά ο Ισπανός ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε.
Η Μάντσεστερ είχε τη κατοχή, αλλά η Έβερτον χτυπούσε στην κόντρα όπως έκανε και στο 24', με τον Γέλαβιτς να φεύγει στην πλάτη της άμυνας των «κόκκινων διαόλων», να κάνει και το πλασέ από πλάγια αριστερά, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Ντε Χέα.
Η Γιουνάιτεντ είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 29', με τον Ρούνεϊ να εκτελεί απ' ευθείας φάουλ από καλή θέση και την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 34' ο Μπέινς έδωσε για τον Πίενααρ κι εκείνος έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, με τον Ντε Χέα να απομακρύνει.
Τρία λεπτά αργότερα ο Ρούνεϊ αστόχησε από καλή θέση και στο 38' ο Γουέλμπεκ έχασε την ευκαιρία του αγώνα, καθώς βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Έβερτον, έκανε πιεζόμενος το σουτ, με την μπάλα να ξύνει το δοκάρι του Χάουαρντ.
Η Έβερτον είχε τη δική της τεράστια ευκαιρία στο 40ο λεπτό, με τον Φελαϊνί να σπάει την μπάλα στον Οσμάν, τον τελευταίο να πιάνει δυνατό γυριστό μέσα από την περιοχή και τον Ντε Χέα να απομακρύνει ενστικτωδώς.
Ο Ισπανός γκολκίπερ της Γιουνάιτεντ πραγματοποίησε ακόμη μια μεγάλη επέμβαση στο 45'. Καθώς έδιωξε το απ' ευθείας φάουλ του Μπέινς σε κόρνερ.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» στάθηκαν τυχεροί στο 48ο λεπτό, καθώς μετά από κεφαλιά του Φελαϊνί, ο Οσμάν έπιασε μονοκόμματο μέσα από την περιοχή με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Ντε Χέα.
Από τη μεριά της η Γιουνάιτεντ είχε ένα καλό σουτ με τον Ρούνεϊ στο 56', αλλά στο επόμενο λεπτό ήρθε το γκολ για την Έβρτον με τον κορυφαίο παίκτη του αγώνα, Μαρουάν Φελαϊνί. Ο Οσμάν εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Βέλγος με κεφαλιά μέσα από την περιοχή νίκησε τον Ντε Χέα.
Μάλιστα στο 64' και πάλι ο Φελαϊνί βρέθηκε σε καλή θέση, έκανε την προβολή, αλλά ο γκολκίπερ της Γιουνάιτεντ απομάκρυνε, ενώ στο 68' οι δευτεραθλητές Αγγλίας έχασαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Κλέβερλι να κάνει το σουτ από κοντά και τον Γιαγκέλκα να απομακρύνει πάνω στη γραμμή κι ενώ ο Χάουρντ ήταν εκτός φάσης.
Στο αμέσως
Keywords
Τυχαία Θέματα