Την έριξε στην 4η θέση!

23:53 6/4/2015 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-31η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.: 2-1
Γήπεδο: Selhurst Park

Η υπόθεση τίτλος στην Αγγλία, τελείωσε απόψε ουσιαστικά. Η Κρίσταλ Πάλας επικράτησε με 2-1 της Σίτι, την έριξε στην 4η θέση και τις έκοψε όσες ελπίδες είχε για τίτλο.

Καλύτερη η Σίτι, πιο αποτελεσματική η Πάλας. Αυτή ήταν η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου του παιχνιδιού, με την ομάδα του Πάρντιου να έχει το προβάδισμα στην ανάπαυλα. Έχοντας κάνει την πρώτη από τις δύο ευκαιρίες της μόλις στο 1ο λεπτό με την προβολή του Ζαχά από το δεύτερο δοκάρι σε γέμισμα του ΜακΆρθουρ, οι «αετοί» έμοιαζαν

να είχαν εγκλωβιστεί. Με... κλασσικά ποσοστά κατοχής λιγότερα από 40%, οι γηπεδούχοι είδαν πρώτα τον Σπερόνι να σώζει με τον... ώμο ένα σουτ του Σίλβα και στη συνέχεια, στο 19' τον Αγουέρο να πετυχαίνει τη ρίζα του δεξιού δοκαριού. Οι προσπάθειες των παικτών της Σίτι ήταν ημιτελείς, ο Γιάγια Τουρέ σε πολύ κακή μέρα δεν μπορούσε να βοηθήσει από τον άξονα και στο 34', έγινε το 1-0! Ο Νταν ενδεχομένως να ήταν οφσάιντ βγαίνοντας απέναντι από τον Χαρτ, σούταρε, ο Άγγλος απέκρουσε και ο Μάρεϊ με προβολή άνοιξε το σκορ.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τη Σίτι με την έναρξη της επανάληψης, όταν ο Τζέισον Πάντσεον με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 48' νίκησε τον Χαρτ για το 2-0, με το οποίο πλέον η Κρίσταλ Πάλας είχε σαφές προβάδισμα νίκης και η ομάδα του Μάντσεστερ αισθανόταν τον αντίκτυπο στην ψυχολογία... Ο Έντιν Τζέκο παρέμενε εκτός κλίματος και εκτός θέσης με αποτέλεσμα να μην αποτελεί απειλή για την άμυνα των «αετών», ενώ, μονάχα ο Σίλβα έδειχνε να συμπαραστέκεται σε όποια προσπάθεια επιχειρούσε να κάνει ο Σέρχιο Αγουέρο. Στο 64' ο Πάντσεον δοκίμασε να σκοράρει με... απευθείας εκτέλεση κόρνερ, δείγμα και της αυτοπεποίθησης που είχαν πλέον στα πόδια τους παίκτες του Πάρντιου, όμως στο 71' ήταν τυχεροί που ο ρέφερι, Κέβιν Φρεντ, δεν είδε το χέρι του Μάρεϊ σε σουτ του Φερναντίνιο μέσα στην περιοχή. Το τελευταίο εικοσάλεπτο ανήκει στους «πολίτες», ο ΜακΆρθουρ απέκρουσε σχεδόν πάνω στη γραμμή στο 73' και στο 78΄ο Γιάγια Τουρέ μείωσε με το αριστερό για το τελικό 2-1 στην ... καλύτερη στιγμή του στο ματς.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Γουόρντ, Ντελάνεϊ, Νταν, Κέλι, ΜακΆρτερ, Λέντλεϊ, Πάντσεον, Ζαχά (88' Γκέιλ), Μπολάσι (84' Σουαρέ), Μάρεϊ (83' Σανογκό)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κλισί, Νάβας (77' Νασρί), Φερναντίνιο (87' Μίλνερ), Τουρέ, Σίλβα, Τζέκο (66' Λάμπαρντ), Αγουέρο

Keywords
Τυχαία Θέματα