Την επαναφορά της θανατικής ποινής ζήτησε η Ζαρούλια

18:20 23/7/2013 - Πηγή: AEK365

Να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής για τους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων με θύματα παιδιά κάτω των 13 ετών, καλεί η Ελένη Ζαρούλια το υπουργείο Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση.

Τη σχετική πρόταση, απευθύνει η βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου μέσω ερώτησης που κατέθεσε προς

τον υπουργό Δικαιοσύνης, στην οποία επικαλείται στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα οποία ελάχιστοι από τους εμπλεκόμενους σε υποθέσεις παιδεραστίας έχουν συλληφθεί ή παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, η κ. Ζαρούλια αναφέρει στην επιστολή της, ότι από το 2003 μέχρι σήμερα σε περίπου 7.500 υποθέσεις παιδεραστίας έχουν συνολικά κατηγορηθεί 823 άτομα εκ των οποίων οι 274 έχουν συλληφθεί και για τους υπόλοιπους 558 έχει σχηματισθεί δικογραφία.

Η βουλευτής αναφέρει, επίσης, ότι παρά τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν, μόνο 42 από αυτούς προφυλακίστηκαν, ενώ σήμερα μόνο μερικές δεκάδες είναι στη φυλακή. Ζητάει δε να ενημερωθεί αν η κυβέρνηση προτίθεται να εξετάσει την επαναφορά της θανατικής ποινής για τους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων κάτω των 13 ετών- «θέση που αποτελεί καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας», όπως γράφει στο κείμενο της ερώτησής της.

Keywords
Τυχαία Θέματα