Τίμησαν τη μνήμη του Σπανίδη

23:32 18/5/2013 - Πηγή: AEK365

Αυτό που πάντα ήθελε να δει να γίνεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έγινε πράξη αφού «έφυγε».

Ο ΣΕΓΑΣ διοργάνωσε αγώνες ρίψεων στην μνήμη του Κώστα Σπανίδη, του ανθρώπου που αποτέλεσε βαρόμετρο για τον ελληνικό στίβο και που με το προπονητικό του έργο κατάφερε να φέρει μεγάλες διακρίσεις στη χώρα.

Του ανθρώπου που πέρασε τη μισή από τη ζωή του

στο Καυτανζόγλειο στάδιο, στο γήπεδο ρίψεων, που από σήμερα έχει το όνομα «Κώστας Σπανίδης». Από την εκδήλωση τιμής δεν έλειπε κανείς. Η οικογένεια του, φίλοι, συναθλητές, συνάδελφοι, η Τασούλα Κελεσίδου και ο Σάββας Πανάβογλου, τα δύο παιδιά με τα οποία συνέδεσε προπονητικά το όνομα του, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής και πολλοί άλλοι.

«Πέτυχε πολλές διακρίσεις ως προπονητής, κυρίως με την Τασούλα Κελεσίδου. Ως επιτελικός είχε την δυνατότητα να συνθέτει στρατηγικό σχεδιασμό και να τον υλοποιεί. Η ονομασία αυτού του χώρου σε γήπεδο ρίψεων «Κώστας Σπανίδης» αποτελεί για τον ΣΕΓΑΣ τον ελάχιστο φόρο τιμής. Μιλώντας κανείς για τον Κώστα δε χωρούν δάκρυα, μόνο σεβασμός για το νου του και μεγάλη αγάπη στην καρδιά μας», είπε ο Κώστας Παναγόπουλος.

«Για πολλά χρόνια με τον Κώστα περνούσαμε πολλές ώρες μαζί στη δουλειά, περισσότερες από ότι περνούσε με την οικογένεια του. Είναι πλεονασμός να μιλήσω κι εγώ για τα χαρίσματα του Κώστα. Θέλω να πω πως εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε αυτή τη διοργάνωση, ώστε να τον θυμόμαστε», είπε ο Βασίλης Σεβαστής.

Στο αγωνιστικό κομμάτι σε ένα γεμάτο αγωνιστικά πρόγραμμα νμε 32 ριπτικά αγωνίσματα όλων των κατηγοριών δεν έλειψαν οι αξιόλογες επιδόσεις, κυρίως από νέους αθλητές.

Άλλη μια καλή εμφάνιση για την Ηλιάνα Κοροσίδου (Αίολος Μακεδονίας), η οποία έστειλε τη σφύρα στα 61,08 μ. και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων που θα γίνει στο Ριέτι. Παράλληλα η νεαρή αθλήτρια έδειξε πως στο Ριέτι θα έχει τη δυνατότητα να κυνηγήσει κάτι παραπάνω από τη συμμετοχή στον τελικό. Η αθλήτρια είναι πιθανό να αγωνιστεί το ερχόμενο Σάββατο στα Χειμωνίδεια.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης (Ελ. Βενιζέλος) εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, τόσο με τη σφύρα της κατηγορίας του, όσο και με τον Ανδρών. Για την ακρίβεια πέτυχε βολή στα 65,51 μ. με την ανδρική σφύρα και στα 72,59 μ. με εκείνη της κατηγορίας τους.

Στη δισκοβολία των γυναικών η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΑΕΚ) επικράτησε με 55,59 μ. και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ. «Στόχος μου είναι μια καλή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τάμπερε. Πριν δύο χρόνια ήμουν τέταρτη τώρα θέλω ένα μετάλλιο», είπε η αθλήτρια της ΑΕΚ, που έχει ήδη το όριο για τη διοργάνωση του Τάμπερε.

Στη σφαιροβολία, ο Μιχάλης Σταματόγιαννης (Αίολος Πατρών) ήταν νικητής με 19.07 μέτρα. «Συγχαρητήρια για την κίνηση να γίνουν αγώνες στην μνήμη του Κώστα Σπανίδη, όσον αφορά εμένα ξεκίνησα τους αγώνες μου με στόχο να πιάσω το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα», είπε ο Σταματόγιαννης.

Στη δισκοβολία ο Γιώργος Τρέμος (ΓΣ Τρικάλων) ξεκίνησε τη χρονιά με βολή στα 56,31 μ. και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα