«Τιμή η συνεργασία με την ΑΕΚ»

19:31 18/7/2014 - Πηγή: AEK365

Του Λάμπρου Λέτσιου

Την περασμένη Τρίτη η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε τις πρώτες συμφωνίες με τις Ακαδημίες που αναμένεται να ενταχθούν στο Δίκτυο των «Φυτωρίων» της. Μία από αυτές είναι και με τον Αχιλλέα Κάτω Αχαρνών. Η ομάδα που εδρεύει στο Κόκκινο Μύλο, κοντά στο «σπίτι» της Ένωσης, τη Νέα Φιλαδέλφεια και τα τμήματα των Ακαδημιών της αυτή τη στιγμή απαρτίζονται από περίπου 150 παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ακαδημίες του Αχιλλέα έχουν

αξιοπρόσεχτη πορεία στα Πρωταθλήματα των μικρών κατηγοριών μιας και πέρυσι το παιδικό και φέτος το εφηβικό τμήμα έφθασαν στον τελικό των αντίστοιχων πρωταθλημάτων της ΕΠΣΑΝΑ.
Ο Αχιλλέας ιδρύθηκε το 1969 με την επωνυμία Φοίνικας Κάτω Αχαρνών και αργότερα, το 1978, μετονομάστηκε σε Αχιλλέα. Μπορεί στα γήπεδα των Επαγγελματικών Κατηγοριών να μην έχει κάνει αξιοζήλευτες πορείες ωστόσο, θα πρέπει να τονιστεί ότι κάποιοι παίκτες που ξεκίνησαν την καριέρα τους από τον Αχιλλέα Κάτω Αχαρνών αγωνίστηκαν και αγωνίζονται στις πρώτες τη τάξει κορυφαίες κατηγορίες της Ελλάδος.
Το aek365 επικοινώνησε με τον υπεύθυνο των Ακαδημιών του Αχιλλέα, Κωσταντίνο Καβαλάρη, και...τα μάτια της ΑΕΚ στο Μενίδι, ο οποίος και μας περιέγραψε την συνεργασία της Ένωσης με την ομάδα του Μενιδίου.


«Θα είναι μία πολύ καλή συνεργασία που θα αποφέρει κέρδη και στις δύο ομάδες», ήταν το πρώτο σχόλιο του Παλαίμαχου ποδοσφαιριστή στο beach soccer, κ. Καβαλάρη, για να συνεχίσει: «Η ΑΕΚ θα λειτουργεί τις Ακαδημίες. Θα οργανώνει τα προγράμματα προπονήσεων, θα συμβάλλει στην ορθή λειτουργία των Ακαδημιών και γενικά θα έχει τον πλήρη έλεγχο. Η ΑΕΚ θα τσεκάρει καθημερινά πολλά παιδιά ενώ θα κάνει συνεχείς δοκιμές ποδοσφαιριστών δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε αρκετά παιδιά να κυνηγήσουν το όνειρο τους».

Στον Αχιλλέα ενθουσιάστηκαν με τη πρόταση-τιμή της ΑΕΚ, όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο Κώστας Καβαλάρης για συνεργασία: «Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Είναι τιμή που μας έκανε την πρόταση ένας τέτοιος σύλλογος. Η ΑΕΚ σε 1-2 χρόνια θα παίρνει πρωτάθλημα. Θέλουμε να της δώσουμε υλικό να δυναμώσει κι άλλο και να φτάσει ψηλά. Η περιοχή έχει πολλούς φίλους της ΑΕΚ, μιας και είναι δίπλα στο σπίτι της, τη Νέα Φιλαδέλφεια και παιδιά που ονειρεύονται να παίξουν με το «Δικέφαλο» στο στήθος. Η διοίκηση του Αχιλλέα δεν το σκέφτηκε και πολύ για να πει το ναι σε μία τέτοια συνεργασία».


Τις Ακαδημίες του Αχιλλέα παρακολουθούσαν καιρό στην ΑΕΚ, μιας και τα δύο τελευταία χρόνια, τα τμήματα του συλλόγου του Μενιδίου έχουν φτάσει σε ισάριθμους τελικούς: «Την πρόταση μας την έκαναν πριν από λίγο καιρό οι κύριοι Ζήκος και Μητροτάσιος, οι οποίοι είχαν δει αγώνες των Ακαδημιών μας και πιο παλιά», σχολίασε ο κ. Καβαλάρης, για να συμπληρώσει αναφερόμενος στον τρόπο που λειτουργούν οι υπέυθυνοι του Δικτύου Ακαδημιών της ΑΕΚ: «Τι να λέμε. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες. Προσέχουν και τη παραμικρή λεπτομέρια. Δεν αφήνουν τίποτα στη τύχη. Με όσους έχω μιλήσει μέχρι στιγμής είναι απόλυτα επαγγελματίες και αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν. Είμαι σίγουρος θα πετύχει αυτό που έχουν σαν στόχο στην ΑΕΚ να κάνουν», ανέφερε.


Αναφερόμενος στο δικό του ρόλο σαν Υπεύθυνος των Ακαδημιών, ο ΑΕΚτζής από «κούνια» κ. Καβαλάρης, ο οποίος έχει και άριστες σχέσεις με αρκετούς παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της Ένωσης, δήλωσε: «Εγώ θα επιβλέπω καθημερινά τις προπονήσεις, θα... ελέγχω τους προπονητές, θα μιλάω μαζί τους για κάθε ένα παιδί ξεχωριστά, για το πρόγραμμα προπόνησης που πρέπει να ακολουθήσει, τη διατροφή που πρέπει να κάνει καθώς και σε τι πρέπει να δουλέψει και σε τι υστερεί. Στόχος μας είναι να βγάλουμε σωστούς και ολοκληρωμένους αθλητές. Δουλειά μου θα είναι να μιλάω σχεδόν καθημερινά με έναν Περιφερειάρχη- υπεύθυνο που θα βάλει σύντομα η ΑΕΚ για τις συνεργαζόμενες Ακαδημίες στην Αθήνα και θα τον ενημερώνω για όλα τα θέματα».
Τα Τμήματα Υποδομών του Αχιλλέα ξεκινούν προπονήσεις στα τέλη του Αυγούστου και στην ομάδα των Κάτω Αχαρνών είναι σίγουροι πως αυτή η συνεργασία θα έχει πολλά οφέλη και για τις δύο ομάδες.


Η συνεργασία των δύο ομάδων,τέλος, θα περιέχει και κάποια φιλικά παιχνίδια που θα διεξάγονται ανάμεσα στις δύο Ακαδημίες στα αντίστοιχα τμήματα, αγώνες που θα δίνουν την ευκαιρία στους «κιτρινόμαυρους» να «τσεκάρουν» νεαρούς ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές.
Μία εκδήλωση για τον εορτασμό της έναρξης της συνεργασίας ανάμεσα στους δύο συλλόγους είναι ήδη στα σκαριά, ενώ γίνονται και συζητήσεις για τη διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα ανάμεσα στις δύο Ανδρικές ομάδες στο τοπικό γήπεδο των Αχαρνών.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 6975871007 και 697203466 καθώς και με τα γραφεία του συλλόγου στο τηλέφωνο 210-2388125.

Keywords
Τυχαία Θέματα