Τι κάνατε στην ομάδα μας;;;

23:41 14/10/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2016 6ος ΟΜΙΛΟΣ - 3η αγωνιστική

ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: 0-2

ΓΗΠΕΔΟ: Γ. Καραϊσκάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στεφάν Λανουά

Μέσα σε τρία παιχνίδια της εποχής Ρανιέρι η Εθνική έχει κάνει τις εμφανίσεις της στο Μουντιάλ να μοιάζουν μακρινό παρελθόν. Θλιβερή η εικόνα της ομάδας μας και απέναντι στη

Βόρεια Ιρλανδία με αποτέλεσμα την εξευτελιστική ήττα με 2-0 που κάνει την πρόκριση στο Euro 2016 έγινε πάρα πολύ δύσκολη. Εγκλωβισμένη στις ακατανόητες επιλογές του Ρανιέρι η ομάδα δεν είχε πλάνο και αγωνιστική πειθαρχία. Αδυνατούσε να βγάλει φάσεις με τους παίκτες να δείχνουν πελαγωμένοι. Μέσα σε όλα η άμυνα, που πριν από λίγο καιρό υμνούταν από το διεθνή Τύπο ως μια από τις καλύτερες του πλανήτη, παρουσίασε κάκιστη εικόνα. Τεράστιες οι ευθύνες του Ρανιέρι και τις ΕΠΟ και επιβεβλημένες οι αλλαγές στο σωστό δρόμο όμως και όχι σε αυτόν του καλοκαιριού που έκαναν την ομάδα που έκανε τη χώρα περήφανη να παρουσιάζει τραγική εικόνα.

Η πρώτη φάση ανήκε στη Βόρεια Ιρλανδία όταν ο Λάφερτι έπιασε την κεφαλιά προ του Καρνέζη, που είχε κάνει λανθασμένη έξοδο, με την μπάλα να μην βρίσκει στόχο. Στο 9ο λεπτό όμως η ελληνική άμυνα δεν μπόρεσε να καθαρίσει και ο Γουόρντ με πλασέ από κοντά είδε την μπάλα να κοντράρει στον Βύντρα και να καταλήγει στα δίχτυα. Πριν καν συμπληρωθούν 15 λεπτά αγώνα η Εθνική προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή με τον Σταφυλίδη να παίρνει τη θέση του Βύντρα που τραυματίστηκε. Ο Αθανασιάδης στο 18' δοκίμασε το πόδι του με την Εθνική να έχει την πρώτη της φάση ενώ στο 30' ο επιθετικός του ΠΑΟΚ αντί να πλασάρει με τη μία προτίμησε να κατεβάσει την μπάλα και έχασε την ευκαιρία. Λίγο μετά το σουτ του Καρέλη σταμάτησε στο σώμα του Χιούζ. Η ελληνική πίεση συνεχίστηκε και στο 35' ο Σαμαράς βρήκε με εκπληκτική μπαλιά τον Καρέλη που δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά. Στο 45' ο Λάφερτι πέρασε σαν σταματημένο τον Μανωλά και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα να τραντάξει το δοκάρι.

Μόλις στο 51' στο δεύτερο μέρος ήρθε και το δεύτερο σοκ για την ομάδα μας όταν οι παίκτες της Βόρειας Ιρλανδίας έφυγαν στην αντεπίθεση με τον Λάφερτι να αδειάζει τον Σταφυλίδη και να πλασάρει τον Καρνέζη. Από εκεί και πέρα η Εθνική προσπάθησε να πιέσει χωρίς όμως να έχει κάποιο πλάνο. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 66' με ένα σουτ του Ταχτσίδη το οποίο έδιωξε ο Κάρολ. Ο Καρέλης στο 70' από ιδανική θέση έστειλε την μπάλα άουτ με το κεφάλι και από εκεί και πέρα το χάος καθώς οι αλλαγές του Ρανιέρι αποτελείωσαν την ομάδα.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Βύντρα (15'Σταφυλίδης), Ταχτσίδης, Μανιάτης, Καρέλης, Σαμαράς (67'Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης (46'Σάμαρης), Μήτρογλου.

Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Κάρολ, ΜακΛάφλιν, ΜακΌλεϊ, Χιουζ, Φέργκιουσον (78'Ριβς), Ντέιβις, Μπερντ, Νόργουντ, Έβανς, Γουόρντ (59'ΜακΓκίβεν), Λάφερτι (73'ΜακΓκένις).

Keywords
Τυχαία Θέματα