Τι έχει προτείνει η ΑΕΚ για το κλειστό του Γαλατσίου

22:00 15/5/2014 - Πηγή: AEK365

Όσον αφορά τώρα τα υπόλοιπα τμήματα της Ένωσης εκτός ποδοσφαίρου. Τι ακριβώς γίνεται για τη στέγαση τους; Είχε ακουστεί ότι επιδιώκετε να πάρετε το Γαλάτσι, είχε ακουστεί ότι θα βάζατε "μπαλόνι" για να υπάρχει προπονητικός χώρος. Τελικά ποιές είναι οι κινήσεις που γίνονται και τι ισχύει;

Μέλημά μας είναι να έχουν όλα τα τμήματα στέγη. Όχι μόνο τα ανδρικά και γυναικεία, αλλά και τα παιδοεφηβικά και οι ακαδημίες γιατί μόνο μέσω αυτών μπορεί να εξυγιανθεί και ενισχυθεί και αγωνιστικά και οικονομικά το Σωματείο.
Το γήπεδο του Γαλατσίου είναι για εμάς η ιδανική λύση

και προς αυτήν την κατεύθυνση και κινηθήκαμε και δουλέψαμε. Μετά την εκδήλωση του ενδιαφέροντός μας και την επίσημη γραπτή πρότασή μας όμως, το θέμα παραπέμφθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να προωθηθεί και δημοσιευθεί ο διαγωνισμός για τη χρήση του. Το ζήτημα πλέον από εδώ και στο εξής, είναι οι όροι του διαγωνισμού. Με βάση αυτούς, εάν οι όροι είναι λογικοί και όχι εξοντωτικοί για το Σωματείο μας, θα προχωρήσουμε. Αν όχι, δεν μπορούμε να υποθηκεύσουμε το μέλλον της ΑΕΚ, σε ασύμφορες οικονομικές υποχρεώσεις, διότι όπως αντιλαμβάνεσθε οι όποιες υποχρεώσεις θα ακολουθούν το Σωματείο για πολλά χρόνια, δεδομένου ότι ο διαγωνισμός αναμένεται να αφορά σε χρήση διάρκειας τουλάχιστον 40 ετών. Για το λόγο αυτό, και μέσω υμών, θέτω αίτημα στους αρμοδίους της Πολιτείας, να είναι λογικές οι απαιτήσεις τους και οι υλοποιήσιμες οι προϋποθέσεις που θα θέσουν. Και κυρίως να ληφθεί υπόψη ότι το Γαλάτσι πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη χρήση για την οποία κατασκευάστηκε και προορίστηκε. Και μόνο η ΑΕΚ μπορεί να πληροί αυτές τις προϋποθέσεις.
Ειδικότερα, για να έχει γνώση ο κόσμος, προτείναμε τα εξής για το Γαλάτσι:
• Σταδιακή ανακαίνιση και ανακατασκευή όλων των εσωτερικών χώρων του γυμναστηρίου με σύγχρονες ηλεκτρολογικές, μηχανικές, μηχανολογικές και ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις. Κατάλληλη διαμόρφωση και διακόσμηση όλων των χώρων (κύρια σάλα, γραφεία, αίθουσες εκγύμνασης, βοηθητικοί χώροι κλπ), ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η εύρυθμη λειτουργία του Γυμναστηρίου,
• Σταδιακή διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του συγκροτήματος, με πρόβλεψη για κατασκευή διαδρόμων για Α.Μ.Ε.Α, ποδηλατόδρομου, διαδρόμων περιπάτου, παγοδρομίου, γηπέδων τένις και υπαίθριου παιδότοπου,
• Ετήσιες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες συντήρησης .
Θέσαμε υπόψη ότι ολοκλήρωση των εργασιών και, στη συνέχεια, η λειτουργία του ανακαινισμένου Συγκροτήματος Κλειστού Γυμναστηρίου Γαλατσίου θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί η δυνατότητα άθλησης σε ευρύ κοινωνικό ιστό, καθώς θα δημιουργηθούν εξειδικευμένα προγράμματα σε υφιστάμενα και νέα αθλητικά τμήματα. Επίσης, προβλέψαμε και προτείναμε:
• Ίδρυση και λειτουργία χώρων αναψυχής εντός του συγκροτήματος σε συνθήκες υψηλής ποιότητας και ασφάλειας, ανοικτών στο ευρύ κοινό,
• Διαμόρφωση και δωρεάν παροχή ειδικής διαμορφωμένης αίθουσας εκγύμνασης προς ομάδες πολιτών ΑΜΕΑ ή συλλόγους ΑΜΕΑ,
• Συγκρότηση ειδικευμένων επιστημονικών ομάδων για την υποστήριξη και ανάπτυξη σχολικού και δημοτικού αθλητισμού, με δαπάνες της ΑΕΚ,
• Παροχή υποτροφιών «Προγράμματος Άθλησης Συγκροτήματος Γαλατσίου» σε παίδες και εφήβους του Δήμου και των Ακαδημιών ΑΕΚ για σπουδές και αθλητισμό.
Επιπλέον δεσμευτήκαμε ότι θα διατεθούν στους δημότες της οικείας δημοτικής αρχής διαμορφωμένοι χώροι και αίθουσες εκγύμνασης, κατόπιν ιδιαιτέρως επωφελούς για το Δήμο συμφωνίας και ότι μέρος των γηπεδικών αθλητικών και προπονητικών εγκαταστάσεων θα τίθενται στη διάθεση και των σχολικών ομάδων του οικείου Δήμου για προπόνηση και τέλεση αγώνων.
Επίσης με τη χρήση του Γαλατσίου, θα δημιουργηθούν και επιχειρηματικές ευκαιρίες και θέσεις εργασίας μέσω εκτέλεσης εργασιών ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του Συγκροτήματος, των έργων διαμόρφωσης παγοδρομίου, γηπέδων τένις, γηπέδων ποδοσφαίρου 5 x 5, καθώς και από την εγκατάσταση και λειτουργία καταστημάτων κυλικείου, εστίασης, καφέ, μπουτίκ ΑΕΚ και χώρων αναψυχής.
Επίσης μέσα στο σχέδιό μας προβλέπεται η Διαμόρφωση εξωτερικών χώρων πράσινου, η οικολογική προστασία της συγκεκριμένης έκτασης, η ανακύκλωση όλων των απορριμμάτων, η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και δίδεται ιδιαίτερη έμφαση σε κάθε μορφής Πράσινης Ενέργειας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, κάνοντας το Νέο Γυμναστήριο που θα διαμορφωθεί ένα Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο.
Τώρα, όσον αφορά το μπαλόνι, και σε παραγγελία προέβημεν το περασμένο καλοκαίρι και εξοπλισμό αγοράσαμε. Δυστυχώς, παρά τις επαφές που κάναμε και με την κ. Αποστολάκη, που συνέδραμε όσο της επέτρεψαν οι δυνατότητες της, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί λύση για χρήση κάποιων από τους χώρους που ζητήσαμε, π.χ. στο Φουγάρο, στον Κόκκινο Μύλο κλπ.
Αυτό που κάνουμε είναι να παρακολουθούμε τις εξελίξεις για να μπορέσουμε να επέμβουμε εάν είναι εφικτό. Παράλληλα βέβαια ψάχνουμε συνεχώς για χώρους για τις ακαδημίες και τις υποδομές.
Αν μη τι άλλο, προσπαθούμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα