«Θέλω να ξαναβρώ την ΑΕΚ δυνατή»

09:12 17/7/2012 - Πηγή: AEK365

Λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του από την ΑΕΚ για την Μόναχο 1860 ο Γρηγόρης Μάκος μίλησε για όλους και για όλα. Ο έμπειρος μέσος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Goal" και τη συνάδελφο Βίκυ Σιώρη και αναφέρθηκε στην κατάσταση στην ΑΕΚ, την απόφαση του να φύγει αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτική η συνέντευξη του Μάκου:

- Πόσα χρόνια ονειρευόσουν να ζήσεις την ευρωπαϊκή περιπέτεια και το ταξίδι στο εξωτερικό και

ποια θέλεις να είναι η ποδοσφαιρική σου Ιθάκη, όταν το πλήρωμα του χρόνου σε φέρει πίσω;

«Το όνειρο κάθε παίκτη, αυτό που έχει στο μυαλό του κάθε νέος ποδοσφαιριστής, είναι να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Ειδικά στις μέρες μας έτσι όπως έχει γίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο νομίζω πως σε ωθεί να φύγεις και να θέλεις να αγωνιστείς στο εξωτερικό. Eλπίζω κάποια στιγμή να έχουν αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο και να επιστρέψουμε όλοι πίσω για να κλείσουμε την καριέρα μας όπως πρέπει».

- Η νέα γενιά Ελλήνων παικτών προσαρμόζεται πιο εύκολα στο γερμανικό πρωτάθλημα. Πού θεωρείς ότι οφείλεται αυτό;

«Η γερμανική αγορά είναι από τις καλύτερες και είναι γεγονός πως σε βασικά στοιχεία (πάθος, δύναμη, αγωνιστική πειθαρχία) το γερμανικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν διαφέρουν πολύ. Γι' αυτό και οι γερμανικές ομάδες κοιτάζουν Ελληνες παίκτες».

- Ποια είναι τα τρία πράγματα που θα πάρεις στις «αποσκευές» του μυαλού σου από τη θητεία σου στην ΑΕΚ και ποια τα τρία που δεν θες να θυμάσαι;

«Παίρνω μαζί μου την κατάκτηση του Κυπέλλου, τις σημαντικές ποδοσφαιρικές εμπειρίες και τις φιλίες που έκανα στην ΑΕΚ και τη δεύτερη χρονιά μου που εξελίχτηκα ποδοσφαιρικά. Δεν θέλω να θυμάμαι την πρώτη χρονιά και τον αποκλεισμό από τον Θρασύβουλο, την 6άρα από τον Ολυμπιακό, παρ' όλο που δεν έπαιζα, και την κατάσταση που βρίσκεται τώρα η ομάδα».

- Επειτα από τρία χρόνια στην ΑΕΚ ποιο μήνυμα θέλεις να στείλεις στους οπαδούς;

«Θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ που με στήριξαν στην κακή χρονιά μου και σε κάποιες αρνητικές εμφανίσεις γενικά. Να τους πω να έχουν κουράγιο και δύναμη για να στηρίξουν και να βοηθήσουν την ομάδα που τους έχει ανάγκη και να δούμε όλοι μαζί γρήγορα την ΑΕΚ εκεί που της αρμόζει».

- Ποια είναι πιστεύεις η μεγαλύτερη αρρώστια της ΑΕΚ, πέρα από το οικονομικό πρόβλημα;

«Το ότι δεν υπάρχει κάτι μόνιμο, σίγουρο και δυνατό διοικητικά για να μπορεί να την κάνει εξίσου δυνατή με το παρελθόν».

- Ποια πρόσωπα σε βοήθησαν περισσότερο στην ΑΕΚ;

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα με βοήθησαν όλοι. Ακόμα και όταν δεχόμουν άσχημες κριτικές όλοι με στήριξαν, και οι συμπαίκτες και οι προπονητές. Ο Μπάγεβιτς, ο Χιμένεθ, ο Κωστένογλου και φυσικά οι αρχηγοί, ο Δέλλας, ο Καφές, ο Λυμπερόπουλος, ο Γεωργέας...».

- Νιώθεις ανακουφισμένος που σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά εποχή εσύ φεύγεις;

«Είναι αρκετά δύσκολο να φεύγεις από τη χώρα σου και τους δικούς σου ανθρώπους, αλλά δυστυχώς πρέπει να πω πως νιώθω ανακουφισμένος, αφού φεύγω για να αγωνι

Keywords
Τυχαία Θέματα