«Θέλω να γίνω Έλληνας»!

18:42 26/4/2012 - Πηγή: AEK365

Του Γιώργου Νικολάου

Ήταν σκόρερ από το Βελιγράδι. Από τα εφηβικά του χρόνια στον Ερυθρό Αστέρα. Συνεπώς, καμία έκπληξη που φέτος καταλαμβάνει με άνεση την δεύτερη θέση στον πίνακα των σκόρερ στο πρωτάθλημα της Α2. Ο Aλεξάντερ Στέβοβιτς είχε ξεχωρίσει «σαν τη μύγα μέσα στο γάλα» στην πρόσφατη αναμέτρηση της ΑΕΚ Άργους με την ΑΕΚ και δικαιολογημένα οι «Ενωσίτες» τον κοιτούσαν και τον ξανακοιτούσαν. Μόνο, που ο 22χρονος γκαρντ, όπως ο ίδιος αποκάλυψε στο basketblog.gr,

έχει ήδη (και δικαιολογημένα) προτάσεις από συλλόγους για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.

-Πριν από τρία χρόνια είχες έλθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ερμή Λαγκαδά.

«Ναι. Με είχε επιλέξει ο Γιώργος Σιγάλας. Βέβαια, όταν έφυγε ο Σιγάλας, δεν είχα τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελα. Ακολούθησε και ένας σοβαρός τραυματισμός μου και έμεινα πίσω. Ακολούθησε η πρόταση της ΑΕΚ Άργους. Ξέρω, όμως, ποιες είναι οι δυνάμεις μου και πού μπορώ να φτάσω».

-Είσαι σκόρερ. Αν και στην ΑΕΚ Άργους μαζεύεις και ριμπάουντ και κάνεις λόγω συνθηκών κι άλλα πράγματα.

«Στον Ερυθρό Αστέρα όταν έπαιζα ήμουν σκόρερ. Δεν με ξέρετε καλά, αλλά πιστεύω στις δυνατότητές μου. Μένω μόνος μου από δεκαπέντε χρονών. Ωρίμασα γρήγορα. Θεωρώ, ότι δεν ανέβηκα ποτέ σε... καλάμι. Στο Άργος τα πράγματα πήγαν χειρότερα απ' ότι περίμενα, αλλά ξέρω ότι μπορώ ψηλότερα. Μου αρέσει το μπάσκετ. Κάνω ατομικές προπονήσεις. Θέλω να είμαι σε ετοιμότητα. Έχω ήδη προτάσεις από συλλόγους κι αυτό είναι ευχάριστο. Πιστεύω, ότι μπορώ να παίξω και σε ομάδα της Α1».

-Στην ΑΕΚ άφησες άριστες εντυπώσεις. Έχεις σκεφτεί τον εαυτό σου να φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ;

«Θα είναι μία μεγάλη ευκαιρία για μένα, αν συμβεί κάτι τέτοιο. Σας είπα. Εγώ πιστεύω στον εαυτό μου. Όταν έφυγα από τη Σερβία για να έλθω στην Ελλάδα στο μυαλό μου είχα αυτό ακριβώς. Να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Ξέρω πολύ καλά την ιστορία της ΑΕΚ. Όλοι στη Σερβία ξέρουν τι σημαίνει ΑΕΚ. Το όνομά της είναι πολύ ψηλά στην Ευρώπη. Βέβαια, όταν με ρωτάνε φίλοι μου από τη Σερβία σε ποια κατηγορία βρίσκεται και τους λέω «στην Α2» δεν μπορούν να το πιστέψουν. Λένε «τι ντροπή;» Τη σέβονται όμως. Η ΑΕΚ αξίζει να βρίσκεται στην Α1. Το ξέρουμε όλοι αυτό. Μακάρι, να γυρίσει γρήγορα».

-Πώς άντεξες και δεν έφυγες όπως οι συμπαίκτες σου από το Άργος;

«Να σας πω την αλήθεια, δεν ξέρω ακριβώς! Ίσως, επειδή αγαπάω πολύ την Ελλάδα. Δεν ήλθα για να φύγω. Θέλω να γίνω Έλληνας! Να βγάλω και χαρτιά δηλαδή. Και για να μπορώ να κινούμαι, αλλά και γιατί το θέλω! Έχω την κοπέλα μου στο Άργος, έχω τις παρέες μου. Αγαπάω τον ήλιο της Ελλάδας. Αγαπάω τα πάντα. Όταν είχα έλθει κάποτε με τον Ερυθρό Αστέρα για ένα ματς στην Ελλάδα, είχα πει από τότε «σ' αυτή τη χώρα θέλω να ζήσω»! Σέρβοι και Έλληνες έχουμε κοινά στοιχεία. Είναι γνωστό αυτό. Δεν ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ».

Και κατέληξε:

«Για να λέμε την αλήθεια, δεν μπορούσα να κάνω και διαφορετικά. Να πάω κάπου αλλού πέρα από το Άργος, δεν γινόταν

Keywords
Τυχαία Θέματα