«Θέλει προσοχή με Σερβία»

18:42 7/9/2014 - Πηγή: AEK365

Έχουν τον τρόπο τα μέλη της Εθνικής Ελλάδας να συνεχίσουν εξίσου εντυπωσιακά την πορεία τους στο φετινό Μουντομπάσκετ, σύμφωνα με το Γιάννη Αθηναίου.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην ΕΡΑ Σπορ ...

-Πήρες μια γεύση από την Εθνική και τώρα την απολαμβάνεις...
«Σίγουρα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία και είμαι πολύ χαρούμενος που τα παιδιά τα πάνε τόσο καλά γιατί πραγματικά το αξίζουν και έχουν δουλέψει πολύ. Όπως είχαμε δουλέψει

και μαζί όλον αυτόν τον καιρό στην προετοιμασία για να βγει αυτό το αποτέλεσμα και θεωρώ ότι πλέον έχουν μπει οι σωστές βάσεις και τα παιδιά έχουν κατανοήσει πλήρως τη φιλοσοφία του κόυτς κι αυτό φαίνεται και μέσα στο παιχνίδι».

-Πώς σου φαίνεται από τις πρώτες αναμετρήσεις;
«Φαίνεται ότι η ομάδα βαδίζει σε πολύ σωστό δρόμο. Ο κόουτς είχε συγκεκριμένη φιλοσοφία, την οποία προσπάθησε να την περάσει στην ομάδα. Σίγουρα, στα πρώτα φιλικά υπήρχαν πολλά σκαμπανεβάσματα, διότι ήταν και πολλοί παίκτες που έπαιζαν πρώτη φορά μαζί. Καινούριος προπονητής, καινούρια φιλοσοφία και όλο αυτό χρειαζόταν κάποιο χρόνο για να αποδώσει. Όλο αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα και στον τρόπο που παίζει η ομάδα, αυτό το ελκυστικό μπάσκετ που παίζει για όλους και πάνω από όλα στο ότι έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα».

-Σε εξέπληξε καθόλου αυτό το «πέντε στα πέντε»;
«Κοίτα, ξέρω ότι τα παιδιά δούλευαν καθημερινά προκειμένου να γινόμαστε καλύτεροι και καλύτεροι και σίγουρα όταν δουλεύεις με το σωστό τρόπο θα έρθει και το αποτέλεσμα. Το ότι πετύχαμε τόσο άμεσα και τόσο γρήγορα θεωρώ ότι είναι και αποτέλεσμα του ταλέντου που υπάρχει στην ομάδα και του γεγονότος ότι όλα τα παιδιά είναι έμπειροι παίκτες και κατανόησαν γρήγορα τα νέα δεδομένα».

-Είναι καλό ή κακό ότι τα αποτελέσματα ήρθαν τόσο γρήγορα; Θα μπορέσει η ομάδα να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς;
«Τώρα τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ, οπότε δεν υπάρχει περιθώριο να χάσεις. Εγώ πιστεύω ότι τα παιδιά έχουν εμπειρία όπως και ο προπονητής και μπορούν και έχουν τον τρόπο να κρατήσουν την ομάδα στην ίδια φόρμα».

-Τι σου αφήνει όλο αυτό, μετά την πρώτη γεύση που πήρες από την Εθνική;
«Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, η οποία ήρθε σαν ολοκλήρωση μιας καλής χρονιάς και σαν μια επιβράβευση για την καθημερινή προσπάθεια. Θεωρώ ότι το να βρίσκεσαι στην εθνική ομάδα είναι τεράστια τιμή και όλοι οι παίκτες παλεύουν για να το κατακτήσουν αυτό».

-Πού θα κριθεί η αναμέτρηση με τη Σερβία;
«Οι Σέρβοι παραδοσιακά είναι πολύ δυνατή ομάδα, αν και δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Άλλαξε και εκεί ο προπονητής και περνάει τη δική του φιλοσοφία. Σίγουρα, επειδή παίξαμε και ένα φιλικό μαζί τους, θεωρώ ότι είναι ομάδα που παίζει περίπου σαν και εμάς, δυνατά και με μυαλό. Επίσης, θεωρώ ότι θα είναι αμφίρροπο παιχνίδι και όπως είπα είναι νοκ άουτ πλέον, όλα μπορούν να συμβούν. Σίγουρα, είμαστε σε καλύτερη φάση και πιο προετοιμασμένοι, όμως θέλει προσοχή».

-Πλέον, είσαι παίκτης της τουρκικής Ολίν. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από την Τουρκία;
«Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Από ό,τι έχω δει τα τελευταία χρόνια και με τις τελευταίες μεταγραφές το πρωτάθλημα θα είναι αρκετά δυνατό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα, για να τεστάρω κι εγώ τις δυνάμεις μου. Όπως είναι γνωστό πλέον, το τουρκικό πρωτάθλημα αποτελεί ένα από τα δυνατότερα της Ευρώπης».

-Πιστεύεις ότι η παρουσία σου εκεί θα μπορέσει να λειτουργήσει σαν μια επόμενη κλήση στην Εθνική;
«Πάνω από όλα αυτός είναι ο στόχος, το να μπορέσεις να είσαι μέλος αυτής της ομάδας σε κάποια διοργάνωση. Για εμένα, θέλω να έχω την υγεία μου, να είμαι καθημερινά στο γήπεδο και να προσπαθώ και, από εκεί και πέρα, αν μπορέσεις να πετύχεις τους στόχους σου η κλήση από την Εθνική θα έρθει μεταγενέστερα».

-Πώς είναι η εγκατάστασή σου στην Τουρκία;
«Με βοήθησε πολύ το περσινό πέρασμα από την Ιταλία και πλέον έχω συνειδητοποιήσει πώς είναι να μένω στο εξωτερικό και μακριά από τη χώρα μου. Δεν είναι εύκολο σίγουρα, γιατί είσαι μόνος και αντιμετωπίζεις την καθημερινότητα με αυτόν τον τρόπο. Τώρα, θεωρώ ότι αυτό που κάνεις πρέπει να το στηρίξεις όπως και να έχει, οπότε και φέτος θα είναι μια διαφορετική εμπειρία για εμένα και πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά».

-Τι να περιμένουν οι φίλοι της Ολίν από τον Γιάννη Αθηναίου;
«Θεωρώ ότι είμαστε καινούρια ομάδα και έχουν αλλάξει τα πάντα σε αυτή, από τη διοίκηση μέχρι τους παίκτες. Αυτό που πιστεύω ότι θα περιμένουν από την ομάδα είναι μια νεανική όψη, έτοιμη να δώσει τα πάντα στο γήπεδο. Ο προπονητής μας έχει πολύ σωστή φιλοσοφία στο παιχνίδι, η οποία ξεκινάει από την άμυνα, και πιστεύω ότι εκεί θα είναι το δυνατό σημείο μας».

-Όταν σου ήρθε η πρόταση από την Τουρκία ποια ήταν η αντίδρασή σου;
«Κοίταξε, ήρθε παράλληλα και μια πρόταση από μια ομάδα στην Ισπανία και έπρεπε να τα βάλω κάτω και να τα ζυγίσω».

-Υπήρχε από Ελλάδα κάποια πρόταση;
«Ακουγόταν ο Παναθηναϊκός και άλλες ομάδες. Δεν είχα κάποια πρόταση από τους δύο μεγάλους Είχα από κάποιες άλλες ομάδες στην Ελλάδα, αλλά η αλήθεια είναι ότι μετά το πέρασμά μου από την Ιταλία ήθελα να βρω κάτι στο εξωτερικό και να τεστάρω τις δυνάμεις μου σε ένα άλλο πρωτάθλημα».

-Τι παρακινεί έναν παίκτη να αγωνιστεί στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα;
«Προσωπικά ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, αλλά σίγουρα είναι πολύ σημαντικό και το οικονομικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα, ήταν μεγάλη επιθυμία το να αγωνιστώ κάπου στο εξωτερικό. Η πρόταση για την Τουρκία ήταν η καλύτερη και με εξίταρε και το γεγονός ότι θα αγωνιστώ στο τουρκικό πρωτάθλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα