Θέλει Γκραντ Σλαμ ο Τσονγκά

19:20 24/12/2013 - Πηγή: AEK365

Τα τελευταία χρόνια ο Γάλλος βρίσκεται σταθερά στο To10 των κορυφαίων, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει καταφέρει να γευθεί τη χαρά της επιτυχίας, από την κατάκτηση ενός major. Το περασμένο καλοκαίρι στο Γουίμπλεντον έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, ενώ στη συνέχεια, ο τραυματισμός στο γόνατο τον ανάγκασε να αποχωρήσει από το US Open.

Ο ίδιος, δεν χάνει την αισιοδοξία του, παρότι το πρόβλημα

στο αριστερό πόδι τον υποχρέωση να «πέσει» από την 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξη στην 10η και λίγο πριν από την αυλαία της νέας αγωνιστικής περιόδου, προετοιμάζεται στο Αμπού Ντάμπι. Κι όπως τόνισε και ο ίδιος, μεταξύ άλλων, τα καλύτερα έρχονται...

«Έχω ξεπεράσει τον τραυματισμό στο γόνατο και παίζω εδώ και τέσσερις εβδομάδες. Επίσης έχω στο πλευρό μου μία νέα ομάδα. Είμαι σίγουρος πως αυτήν τη χρονιά θα είμαι καλύτερος παίκτης. Στόχος μου είναι ο κορυφαίος τίτλος και πιστεύω πως θα τον κατακτήσω» σχολίασε ο 28χρονος πρωταθλητής, ο οποίος επέλεξε να συνεργαστεί από εδώ και στο εξής με τους συμπατριώτες του Νικολά Εσκούντ και τον Τιερύ Ασιόν, έχοντας ως στόχο να ξεπεράσει την 5η θέση στην κατάταξη -μεγαλύτερη διάκριση για τον ίδιο- που είχε υπό τις οδηγίες του Ρότζερ Ρασίντ.

«Ειλικρινά πιστεύω πως θα είναι θετικά τα πράγματα για μένα. Δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί, καθώς όλοι έχουμε τους λόγους μας, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι πως με την νέα μου ομάδα μπορώ να κατακτήσω πολλά», υπογράμμισε ο Τσονγκά, σχολιάζοντας τις επερχόμενες διοργανώσεις.

Διακαής πόθος παραμένει ένα Γκραν Σλαμ, κάνοντας και μια μικρή σύγκριση με τους Ρότζερ Φέντερερ, Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς που είναι πάντα μεταξύ των νικητών. «Φυσικά και πιστεύω πως κάθε παίκτης που είναι στο τοπ10 θέλει να είναι ο καλύτερος και μπορεί να ελπίζει στην νίκη του κόντρα στα «τέρατα» του αθλήματος. Εγώ προσωπικά ονειρεύομαι τον πρώτο μου κορυφαίο τίτλο. Ο Φέντερερ που έχει κατακτήσει ήδη 17 τι παραπάνω ονειρεύεται; Ή ακόμα ο Ναδάλ και ο Τζόκοβιτς; Εχουν κατακτήσει τα πάντα. Για μένα σημαίνει πολλά καθώς δεν έχω πετύχει την κορυφαία διάκριση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τσονγκά, βλέπει το «Mubadala World Tennis Championship» που αρχίζει την Πέμπτη (26/12) σαν μια τρομερή ευκαιρία, που θα σηματοδοτήσει την λαμπρή χρονιά του, λίγο πριν από το Αυστραλιανό Όπεν. «Δεν υπάρχει καλύτερη εξάσκηση για μένα πριν το κορυφαίο ραντεβού, από τις αναμετρήσεις μου με σημαντικούς πρωταθλητές σε αυτό το τουρνουά», ήταν τα λόγια του Γάλλου, που θα βρει απέναντί του τον Άντι Μάρεϊ, ο οποίος επανεμφανίζεται έπειτα από αρκετό καιρό, μετά την εγχείρηση που υποβλήθηκε στη μέση.

«Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Εγώ δεν έχω καμία ενόχληση στο γόνατο, επομένως θα παίξω πολύ καλύτερα από την τελευταία μου εμφάνιση. Ο Άντι δεν έπαιζε για καιρό, οπότε θα έχει ενδιαφέρον η πορεία του ματς» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα