«Θα μας λείψει ο Διαμαντίδης»

19:00 3/1/2013 - Πηγή: AEK365

Στην απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη, ενόψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Αναντολού Εφές, στάθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης, μιλώντας στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αργύρης Πεδουλάκης στην Ευρωλίγκα:

Για το τι άλλαξε και ο Παναθηναϊκός νίκησε τα έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια στην Ευρωλίγκα: «Θεωρούμε ότι είμαστε πολύ δυνατοί στην άμυνα. Τα μεγάλα κορμιά που έχουμε στην περιφέρεια

μας βοηθούν στο αμυντικό κομμάτι. Βγήκαμε πρώτοι στα ριμπάουντ που είναι πολύ σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού. Στην αρχή δεν τα πήγαμε τόσο καλά γιατί είχαμε 12 καινούρια πρόσωπα. Και νομίζω πως όσο περνάει ο καιρός, δουλεύει υπέρ μας».

Για το αν ήρθε νωρίτερα -του αναμενομένου- η χημεία στην ομάδα: «Κάθε χρόνο οι ομάδες κάνουν αλλαγές. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος με πολλή πίεση, λόγω των επιτυχιών του τα πρόσφατα χρόνια. Έτσι, είναι δύσκολο για μερικές να διαχειριστούν αυτή την πίεση. Προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι μέσα από την προπόνηση. Μπορεί στην αρχή να μας έλειπαν κάποια κομμάτια, αλλά τώρα είμαστε πλήρεις».

Για το πόσο αναμένεται να φανεί η απουσία του Διαμαντίδη κόντρα στην Αναντολού Εφές: «Είναι δύσκολο για την ομάδα, γιατί ο Διαμαντίδης αγωνίζεται χρόνια, σκοράροντας και πασάροντας. Είναι ο ηγέτης μας στην άμυνα, αλλά θα πρέπει να το ξεπεράσουμε αυτό, αφού έχουμε τον "Σόφο". Αναμφισβήτητα αφήνει μεγάλο κενό».

Για τις αμυντικές προσαρμογές που έχει σκεφτεί για τους Τζόρνταν Φάρμαρ και Σάσα Βούγιασιτς: «Έχουμε ετοιμάσει τα πλάνα μας και δεν θέλουμε να τα μοιραστούμε. Μιλάμε για δύο πολύ καλούς παίκτες και το πρόβλημα είναι πως δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον Δημήτρη για να τους σταματήσουμε. Πιστεύω πως όλοι παίκτες μου έχουν δουλέψει για το καλύτερο».

Για τη δυσκολία που θα αντιμετωπίσουν οι Μπανκς και Ούκιτς, λόγω της πίεσης των παικτών της Εφές: «Αυτό έχει να κάνει με τα αθλητικά παιδιά που έχει η Εφές στην περιφέρεια. Από την άλλη, εμείς είμαστε μία ομάδα που κάνει λάθη και γι' αυτό θα μας λείψει ο Δημήτρης (σ.σ. Διαμαντίδης) που διαθέτει εμπειρία πάνω σε αυτό τον τομέα. Πιστεύω ότι θα έχουμε κάποια προβλήματα, αλλά θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι, προκειμένου να αποφύγουμε αυτό το κομμάτι».

Για το γεγονός ότι οι δύο τελευταίες εκτός έδρας νίκες ήταν με ομάδες που δεν προκρίθηκαν στο TOP 16: «Στην αρχή δεν ήμασταν τόσο καλοί εκτός έδρας, γιατί δεν είχαμε ρυθμό. Τον τελευταίο μήνα είμαστε καλύτεροι και αυτό είναι σημαντικό για τη ψυχολογία της ομάδας. Είμαστε μία καινούρια ομάδα και κάποιοι παίκτες δεν έχουν την εμπειρία της Ευρωλίγκας. Είμαστε μία ομάδα που ακόμα χτίζεται, γι' αυτό απόψε θα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα