«Θα έχω την ταμπέλα του ρατσιστή για μια ζωή»

15:57 27/10/2014 - Πηγή: AEK365

Σύμφωνα με όσα γράφονται στο βιβλίο του Σουάρες, για το περιστατικό που έγινε στον αγώνα της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2011 και για το οποίο τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού οχτώ αγωνιστικών, ο Ουρουγουανός όντως είπε τον Εβρά «negro», αλλά στα ισπανικά αυτή η λέξη δεν έχει την ρατσιστική έννοια που έχει στα αγγλικά.

«Πείτε ότι δαγκώνω ή ότι βουτάω, αλλά δεν είμαι ρατσιστής. Τιμωρήθηκα για οχτώ παιχνίδια, αλλά το χειρότερο είναι ότι έχω την ταμπέλα του ρατσιστή για μια ζωή. Είναι σοβαρή κατηγορία. Πονάει από το πώς με επηρεάζει,

πονάει, επειδή η γυναίκα μου έπρεπε να υποφέρει επίσης από το να το ακούσει και να με βλέπει να κατηγορούμαι για κάτι που ξέρει ότι δεν είμαι και πονάει, επειδή στο μέλλον ο "λεκές" θα είναι εκεί, όταν μεγαλώσουν τα παιδιά μου. Είναι μια προσβολή για το όνομα μου και κανείς δεν μπορεί να την πάρει.

Αν χρησιμοποίησα την ισπανική λέξη «negro» σε μια διαφωνία που έγινε στα ισπανικά με τον Πατρίς Εβρά στις 15 Οκτωβρίου του 2011 στο παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Ναι. Έχει η λέξη αυτή την ίδια έννοια στα αγγλικά και στα ισπανικά; Όχι. Είμαι ρατσιστής; Όχι», αναφέρεται σε απόσπασμα του βιβλίου του Σουάρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα