«Θα αλλάξουμε σύστημα»

19:36 14/8/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Φερνάντο Σάντος υποστήριξε πως η Εθνική θα παραταχθεί με διαφορετική νοοτροπία επί της Νορβηγίας για να δοκιμάσει νέους τρόπους παιχνιδιού. «Για εμάς είναι ένα σημαντικό παιχνίδι απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο. Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών αγωνίζονται σε ανώτερο πρωτάθλημα από το νορβηγικό. Μία ομάδα της οποίας η αξία αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πάλεψε για την πρόκριση με Πορτογαλία και Δανία. Η μοναδική της ήττα είναι από την Αγγλία και είναι ένα πολύ δυνατό τεστ για τα παιχνίδια του Σεπτέμβρη».

Για τα πλάνα

του, υποστήριξε πως θα αλλάξει τρόπο παιχνιδιού για να βρει εναλλακτικές λύσεις: «Επίσης, νομίζω πως είναι καλή ευκαιρία για να δοκιμάσουμε κάτι το εναλλακτικό. Σίγουρα έχουμε ένα συγκεκριμένο μοντέλο παιχνιδιού, αλλά αύριο σκεφτόμαστε να παίξουμε με άλλον τρόπο που θα μπορέσει να μας βοηθήσει απέναντι σε συγκεκριμένου είδους ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε στα προκριματικά. Σίγουρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ξεκινάμε έναν νέο κύκλο. Από τη στιγμή που θα μπούμε με το εθνόσημο στο στήθος θα πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο σύστημα 4-4-2:

«Αρχικά σκεφτόμαστε ένα σύστημα 4-4-2 που θα είναι ο εναλλακτικός τρόπος παιχνιδιού για να ανταποκριθούμε σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Ανεξαιρέτως της διάταξης αυτό που θέλω να δω είναι καλή αμυντική και επιθετική γραμμή αλλά και κυκλοφορία της μπάλας»

Για τους παίκτες που δεν έχουν ομάδα πλέον, όπως ο Καραγκούνης και το κατά πόσο πιθανό είναι να βρεθούν στην επόμενη αποστολή για τα επίσημα παιχνίδια, ειπε: «Το θεωρώ πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Όπως είναι λογικό, όταν ένας ποδοσφαιριστής βρίσκει ένα σύλλογο, αργεί για να βρεθεί στην απαιτούμενη ετοιμότητα για τα παιχνίδια του Σεπτέμβρη. Το γεγονός ότι θα είναι δύσκολη η κλήση τους στην επόμενη αποστολή, δεν σημαίνει πως δεν υπολογίζονται. Η Εθνική αποτελείται από μεγάλο γκρουπ ποδοσφαιριστών. Στα συγκεκριμένα παιχνίδια απλά θα χρειαστούμε παίκτες με συγκεκριμένο βαθμό ετοιμότητας. Δεν λέω πως είναι αδύνατον, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο».

Για την αλλαγή τερματοφυλάκων συγκριτικά με το Euro: «Η μη κλήση των τερματοφυλάκων είναι φυσικό. Ο Χαλκιάς έχει ανακοινώσει πως σταμάτησε από την Εθνική. Ο Τζόρβας ξεκίνησε μόλις προπονήσεις και ο Σηφάκης δεν έχει σύλλογο. Εμένα με απασχολεί αυτούς που βρίσκονται εδώ. Τους εμπιστεύομαι απόλυτα και θα κάνουν το καλύτερο δυνατό».

Keywords
Τυχαία Θέματα