Τεράστια οικονομική και αγωνιστική ζημιά

19:32 1/3/2012 - Πηγή: AEK365

Οριστικά παρελθόν από την «οικογένεια» της ΑΕΚ αποτελεί από σήμερα ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στο ουκρανικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στην Ντνιέπρ. Στο ταμείο της ΑΕΚ μπαίνουν περίπου 600.000 ευρώ, μετά τα «παζάρια» που έγιναν στο τελευταίο 24ωρο, ωστόσο το πραγματικά εντυπωσιακό, είναι το ποσό που κόστισε συνολικά στους Ουκρανούς, αυτή η μεταγραφή. Το deal με την Ένωση έκλεισε στις 700.000

ευρώ, ο παίκτης πήρε 500.000 ευρώ, ενώ άλλα τόσα πήρε ο θείος-μάνατζερ του. Στη σούμα λοιπόν, το κόστος άγγιξε το 1,7 εκατ. ευρώ, για έναν ποδοσφαιριστή το συμβόλαιο του οποίου έληγε σε τρεις μήνες.

Είναι πραγματικά τόσο εντυπωσιακό που δείχνει τους εγκληματικούς χειρισμούς της προηγούμενης διοίκησης και των μετόχων (Νοτιά-Supporters), που δεν κατάφεραν για 150.000 ευρώ να «δέσουν» ένα από τα ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας, προκειμένου να εξασφαλίσουν ακόμα μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη και ιδιαίτερα από τη στιγμή που υπήρχε συμφωνία με την πλευρά του παίκτη, για ανανέωση του συμβολαίου του. Από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι και σήμερα που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Μανωλά, πέρασαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ από τα χέρια του Σταύρου Αδαμίδη, ο οποίος ποτέ δεν κατάλαβε πως δίνοντας την προκαταβολή που είχε συμφωνηθεί με τον νεαρό κεντρικό αμυντικό, η ΑΕΚ θα είχε πολλαπλά οφέλη.

Ούτε τα πιο απλά και ξεκάθαρα δεδομένα δεν μπορούσε να επεξεργαστεί ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, που ακόμα και αν ισχυριστεί ότι δεν του περίσσευε τίποτα, θα έπρεπε να πιέσει με κάθε τρόπο τους μετόχους και να τους εξηγήσει πόσο σημαντικά είναι αυτά τα 150.000 ευρώ, για την οικονομική βοήθεια της εταιρίας τους (αφού έτσι συνεχίζουν να την βλέπουν). Εγκληματικοί, βεβαίως, ήταν και οι χειρισμοί τόσο του Νοτιά όσο και των Supporters και δη του Μάκη Κασνακίδη. Ο Χιώτης εφοπλιστής δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ ο Μάκης Κασνακίδης, έχοντας στα χέρια του 1,7 εκατ. περίπου, από τα χρήματα που εξασφάλισε πέρσι το καλοκαίρι το κλαμπ, προτίμησε να καλύψει τις «τρύπες» του Παππά-Νοτιά για την περσινή αδειοδότηση και όχι να κάνει ένα σημαντικό... δώρο στην ομάδα, προκειμένου να μην... ενοχλήσει τα «αφεντικά» του.

Και βεβαίως, επειδή δεν είναι μόνο τα οικονομικά δεδομένα που πρέπει να εξετάζονται αυτή τη στιγμή, αλλά και τα αγωνιστικά, ο Νίκος Κωστένογλου είναι αναγκασμένος να «σπάει» το κεφάλι του προκειμένου να βρει λύσεις για το κέντρο της άμυνας. Ο προπονητής της ΑΕΚ ξέμεινε από επιλογές, καθώς στο ρόστερ υπάρχουν μόνο οι Δέλλας, Μπουγαΐδης και... Χέλγκασον, που δεν υπολογίζεται ούτε στα εσωτερικά διπλά. Και αν για τον Μανωλά, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, η μεταγραφή του κρίθηκε αναγκαία, θα μπορούσαν να είχε προνοήσει η πρώην διοίκηση και ο μεγαλομέτοχος Κασνακίδης, να μην είχε φύγει ο Χουάν Κάλα. Άλλωστε, είναι αδιανόητο δύο ποδοσφαιριστές στους οποίους δεν χρωστούσε η ΑΕΚ, να μπορούν να την κάνουν ό,τι θέλουν και να επιδιώκουν την απομάκρυνσή τους, ενώ δεν είχαν το πάνω χέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα