Τεράστια έκπληξη με Ιταλία στο βόλεϊ

20:12 8/8/2012 - Πηγή: AEK365
Την μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων και μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία, κατάφερε να πετύχει η Ιταλία. Η ομάδα του Μάουρο Μπερούτο, γνωστού από το πέρασμά του από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, έστειλε σπίτι της την κάτοχο του χρυσού μεταλλίου του Πεκίνου Αμερική, επικρατώντας με το εμφατικό 3-0 (26-28, 20-25, 20-25).

Οι Ιταλοί ήταν καταπληκτικοί

με την δουλειά του Μπερούτο να φαίνεται ξεκάθαρα. Έκανε την ομάδα της χώρας του ΟΜΑΔΑ με όλη την σημασία της λέξεως και πλέον έχοντας καταφέρει να προκριθεί στην τετράδα, θα παλέψει απέναντι στην Βραζιλία για μια θέση στον τελικό.

Ο αγώνας που για ακόμα μία φορά σε αυτό το τουρνουά, ήταν καταπληκτικός με εντυπωσιακές άμυνες, επιθέσεις και μπλοκ, κρίθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του στο πρώτο σετ. Εκεί όπου οι ΗΠΑ έδειχναν πως θα έκαναν σχετικά άνετα το 1-0, μιας και προηγήθηκαν με 4 πόντους διαφορά (13-9). Στο σημείο εκείνο όμως δούλεψε και πάλι η άμυνα των Ιταλών, που δικαίως θεωρείται από τις καλύτερες του κόσμου. Η «σκουάντρα ατζούρα» όχι απλά μείωσε την διαφορά, αλλά και προηγήθηκε με 21-19, παίρνοντας με την σειρά της σημαντικό προβάδισμα. Οι Αμερικάνοι ισοφάρισαν και προηγήθηκαν και πάλι, αλλά μια επίθεση του Ζάιτσεφ και ένας άσος του Τράβιτσα έκαναν το 0-1.

Με την ψυχολογία υπέρ τους, στα επόμενα δύο σετ οι Σαβάνι, Ζάιτσεφ και η παρέα τους, έκαναν πλάκα και δεν άφησαν τους Αμερικάνους, που ίσως και να μην περίμεναν πως θα έβρισκαν τέτοια αντίσταση, να αντιδράσουν. Οι κάτοχοι του χρυσού στο Πεκίνο, φάνηκαν υπερόπτες και το πλήρωσαν και στο τέλος δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως έμειναν εκτός τετράδας.

Για τους νικητές εντυπωσιακός ήταν ο Σαβάνι που κέρδισε 19 πόντους με 4 άσους και τον ακολούθησε ο Ζάιτσεφ με 16, ενώ 10 είχε ο Λάσκο. Σημαντικό μερίδιο στην τεράστια επιτυχία είναι και ο Τράβιτσα όχι μόνο για τους 6 πόντους με τους 4 άσους, αλλά για το ότι κατεύθυνε με μαεστρικό τρόπο την ομάδα του.

Από τις ΗΠΑ δεν ξεχώρισε κανένας, εκτός του Κλέιτον Στάνλεϊ που είχε 16 πόντους, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος...

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα