Τα ''θέλω'' του Δέλλα

14:26 5/8/2013 - Πηγή: AEK365

Καταρχάς, άπαντες μετά το τέλος του χθεσινού πρώτου φιλικού της ΑΕΚ απέναντι στη Νέα Ιωνία τόνιζαν ένα πράγμα: "Είναι πολύ νωρίς ακόμα, έχουμε πολλά... ψωμιά να φάμε στο γήπεδο". Και όντως έτσι είναι τα πράγματα. Ένα φιλικό... ξεμούδιασμα ήταν το χθεσινό, όμως ο Τραϊανός Δέλλας έδειξε κάποια αγωνιστικά πράγματα που έχει στο μυαλό του για τη νέα ΑΕΚ

που δημιουργεί από την αρχή.

Ο προπονητής ζητούσε συνεχώς από τους ποδοσφαιριστές του να είναι κοντά οι γραμμές, να υπάρχει ανάπτυξη από τα πλάγια και κυρίως από τα πλάγια μπακ να ανεβαίνουν συνεχώς όποτε έχουν χώρο.
Στόχος του ήταν να βγαίνουν όσοι περισσότεροι ποδοσφαιριστές γίνεται προς την επίθεση ώστε να... πνίγουν τον αντίπαλο.

Η αλήθεια είναι πως ο προπονητής είχε κάποια μικρά παράπονα από τους παίκτες του στο πρώτο μέρος, καθώς η ομάδα δεν είχε συνοχή και το κέντρο έδειχνε αποκομμένο από την επίθεση (ο λόγος που δεν τροφοδοτήθηκε σωστά ο Μπρέσεβιτς).

Στην επανάληψη τα πάντα βελτιώθηκαν με τις αλλαγές... Τα μπακ ανέβαιναν ψηλά, η ομάδα έπαιζε και από τον άξονα και με τα πλάγια, ενώ το κέντρο έπαιρνε μέτρα προς την επίθεση, με τους Ανάκογλου και Γροντή να παίζουν κοντά στον Παυλή. Όλα αυτά έφεραν ως αποτέλεσμα τον Ανάκογλου να πετυχαίνει γκολ, αλλά και τους δύο τελευταίους να συνδυάζονται υπέροχα στο τελευταίο γκολ της ΑΕΚ με τον Γροντή.

Είναι δεδομένο πως ο Δέλλας όσο περνάει ο καιρός θα συνεχίσει να δουλεύει πάνω στο τακτικό κομμάτι, καθώς όλοι πιστεύουν πως στο βασικό στάδιο προετοιμασίας στο Πήλιο θα "μονταριστεί" η ομάδα. Κάποια δείγματα όμως φάνηκα από χθες: ο Δέλλας θέλει να φτιάξει μία ομάδα που να "πνίγει" τον αντίπαλο πιέζοντας ψηλά και να αναπτύσσεται από τα πλάγια ψάχνοντας να βρει χώρους να "πατήσει" περιοχή με όσο γίνεται περισσότερους παίκτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα