Τα κορίτσια της μειονότητας Γεντίζι που επιλέγουν την αυτοκτονία από τους βιασμούς των τζιχαντιστών

12:23 25/12/2014 - Πηγή: AEK365

Η αυτοκτονία είναι προτιμότερη από το να πέσει ένα κορίτσι της μεινότητας Γεζίντι του Ιράκ στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Μέχρι τώρα εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά Γεζίντι έχουν απαχθεί, φυλακισθεί, παντρευτεί δια της βίας, έχουν πουληθεί ή προσφερθεί ως σεξουαλικά αντικείμενα από τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους γιατί θεωρούνται αιρετικές. Μετά από εκεί η καθημερινότητά τους περιλαμβάνει συνεχείς βιασμούς και βασανιστήρια.

Τα κορίτσια που έπεσαν θύματα των τζιχαντιστών, αλλά κατάφεραν να αποδράσουν τους αποκάλυψαν τις συγκλονιστικές τους ιστορίες σε μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας.

Σε ανακοίνωση της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης αναφέρεται μεταξύ άλλων πως νεαρές γυναίκες, που περιήλθαν σε καθεστώς σεξουαλικής δουλείας, επέλεξαν να αυτοκτονήσουν για να μην υφίστανται τη βία.

«Πολλές από αυτές τις σεξουαλικές σκλάβες είναι κορίτσια 14, 15 ετών ή και μικρότερα», επισημαίνει η Ντονατέλα Ροβέρα, της Διεθνούς Αμνηστίας, που πήρε συνεντεύξεις από δεκάδες πρώην αιχμάλωτες Γεζίντι στο Ιράκ.

Η 20χρονη Λούνα κρατούνταν μαζί με άλλα 20 κορίτσια, κάποια μόλις 10 ετών, στην πόλη Μοσούλη του βορείου Ιράκ που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος. «Μια μέρα μας έδωσαν να φορέσουμε κάτι ρούχα που έμοιαζαν με στολές χορού. Ζήτησαν να κάνουμε μπάνιο και να ντυθούμε. Η Τζιλάλ αυτοκτόνησε στα λουτρά. Έκοψε τις φλέβες της και κρεμάστηκε. Ήταν πανέμορφη. Ήξερε καλά ότι θα την πουλούσαν σε κάποιο άντρα και προτίμησε να πεθάνει», διηγείται η 20χρόνη.

Οι συγγενείς πιστεύουν ότι τα κορίτσια δεν θα ξεπεράσουν ποτέ την ψυχική οδύνη που έζησαν κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους. Λένε ότι τα κορίτσια παθαίνουν συχνά κρίσεις πανικού και έχουν κατάθλιψη.

Μία άλλη πρώην αιχμάλωτη διηγήθηκε στη Διεθνή Αμνηστία ότι είχαν αποφασίσει μαζί με την αδελφή της να αυτοκτονήσουν μια νύχτα για να γλιτώσουν από αναγκαστικό γάμο, αλλά δύο άλλες γυναίκες που ξύπνησαν από τον θόρυβο τις εμπόδισαν.

«Δέσαμε τις εσάρπες μας γύρω από το λαιμό μας και καθεμία τράβηξε την άκρη της εσάρπας της άλλης όσο πιο δυνατά μπορούσε, μέχρι να λιποθυμήσουμε», είπε η 27χρονη Ουάφα.

«Κατέστρεψαν τη ζωή μας», είπε η Ράντα, 16 ετών, η οποία αιχμαλωτίστηκε μαζί με την οικογένειά της και βιάσθηκε από κάποιον που είχε τα διπλά της χρόνια.

Η Διεθνής Αμνηστία πήρε συνεντεύξεις από 42 κορίτσια και συνέταξε την έκθεση «Απόδραση από την Κόλαση», η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα