Τα γερμανικά μέσα κατακεραυνώνουν την Ελλάδα

12:03 10/3/2015 - Πηγή: AEK365

Δεν είδαν και πολύ θετικά το αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup στη Γερμανία με το Der Spiegel να κάνει σήμερα λόγο για «ευρωπαϊκή οργή έναντι της Ελλάδας».

Όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, «η υπομονή των εταίρων έναντι της ελληνικής κυβέρνησης και του κ. Βαρουφάκη ειδικότερα έχει εξαντληθεί. Και όλα αυτά την ώρα που ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα».

Στο δημοσίευμα η Ελλάδα κατηγορείται για

το γεγονός ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος δύο εβδομάδων, και από την άλλη για το γεγονός ότι διατυπώθηκαν απειλές από την ελληνική πλευρά τις τελευταίες μέρες περί κύματος προσφύγων που μπορεί να φτάσει στο Βερολίνο. Το συγκεκριμένο αναφέρεται στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι αν δεν βοηθήσουν την Ελλάδα θα «σπάσουμε» τη συμφωνία του Δουβλίνου και θα στείλουμε τους μετανάστες που έρχονται στη χώρα μας σε όλη την Ευρώπη.

Για το τελευταίο ζήτημα μάλιστα τα σημερινά σχόλια του γερμανικού τύπου είναι ιδιαίτερα καυστικά. Για «εκβιαστικές απειλές» κάνει λόγο η Stuttgarter Nachrichten, ενώ από την πλευρά της η Kölner Stadt Anzeiger αναφέρεται σε «εκμετάλλευση της ανέχειας των προσφύγων».

Keywords
Τυχαία Θέματα