Τα S της κορυφής! (VIDEO)

15:46 27/12/2011 - Πηγή: AEK365

Το aek365.gr ξετυλίγει το κουβάρι της δόξας, δύο μεγάλων οδηγών:

Η F1 θέλει... τον Γερμανό της!

Η σύγκριση με τον «παιδικό ήρωα», Μίκαελ Σουμάχερ, μοιάζει αναπόφευκτη, παρότι και ο ίδιος δεν ενστερνίστηκε ποτέ, τον χαρακτηρισμό «baby Schumi» - Η κορυφή, πάντως, της Formula 1, μοιάζει να είναι «καπαρωμένη».

Πολλοί είναι αυτοί που περιγράφουν τον Φέτελ, σαν μια «μηχανή» (σε αντίθεση

με αρκετούς συναδέλφους του, δεν έχει το life style, ενός πραγματικού star), που εκμεταλλεύεται στο έπακρο το εξαιρετικό μονοθέσιο της Red Bull. Τα προσωπικά του ρεκόρ, βέβαια και το γεγονός ότι σε ηλικία 21 ετών, πέτυχε την πρώτη νίκη του, με την Toro Rosso, καταδεικνύουν ότι το άστρο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, δεν ανατέλλει μόνο χάρη στο καλό μονοθέσιο. Παρότι και ο Μίκαελ Σουμάχερ, είχε σταθεί σ' αυτή την παράμετρο, είχε προβλέψει ότι ο νεαρός συμπατριώτης του, έχει όλα τα φόντα, για να γίνει -κατά κάποιο τρόπο- ο διάδοχός του: «Έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει την κορυφή, αλλά τώρα πρέπει οι συνθήκες να τον ευνοήσουν, προκειμένου να φτάσει εκεί από μόνος του. Επίσης, όλα θα εξαρτηθούν από τα αυτοκίνητα που θα έχει στη διάθεσή του. Στην Formula 1, εξαρτάσαι πάρα πολύ από το μονοθέσιό σου».

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ γεννήθηκε στο Χοπενχάιμ της Γερμανίας, στις 3 Ιουλίου το 1987. Σε ηλικία 17 ετών ο ταλαντούχος Γερμανός κατέκτησε το πρώτο του τίτλο, αφού αναδείχθηκε πρωταθλητής στο 2004 German Formula BMW Championship έχοντας κατακτήσει 18 νίκες σε 20 αγώνες.

Στις 31 Ιουλίου του 2007 προωθήθηκε στην ομάδα της Toro Rosso, όπου κλήθηκε να καλύψει το κενό του Σκοτ Σπιντ. Πριν από την Toro Rosso ήταν οδηγός δοκιμών στην BMW-Sauber και σε ηλικία 19 ετών και 53 ημερών, έγινε ο νεότερος οδηγός στην ιστορία που έτρεξε με μονοθέσιο της F1. Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2007, αγωνίστηκε στο ιαπωνικό Grand Prix με το μονοθέσιο της Toro Rosso και βρέθηκε μέχρι την πρώτη θέση κάτι που τον έκανε τον νεότερο πιλότο που βρέθηκε πρώτος σε αγώνα στην F1, ενώ στις 17 Σεπτεμβρίου 2008, έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στα ατομικά του ρεκόρ, καθώς έγινε ο νεότερος οδηγός που κέρδισε Grand Prix και συγκεκριμένα αυτός της Μόντσα.

O Μάικ Θάκγουελ κατείχε το ρεκόρ του νεότερου οδηγού που συμμετείχε σε αγώνα και ήταν στην πρώτη θέση, ενώ ο Νίκο Ρόζμπεργκ που αγωνίζεται στην Mercedes GP, κατείχε το ρεκόρ του νεότερου οδηγού που συμμετείχε σε δοκιμές. Στις 26 Νοεμβρίου 2011, στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στη Βραζιλία, ο Φέτελ κατέκτησε τη 15η Pole Position (νικητής του αγώνα ήταν ο Μαρκ Γουέμπερ), καταρρίπτοντας ένα ακόμα ρεκόρ, που κατείχε απ' το 1992, ο Νάιτζελ Μάνσελ.

Ο 24χρονος Γερμανός πιλότος, έχει μία ακόμα επίδοση στο παλμαρέ του, όχι όμως και τόσο θετικό, καθώς στα πρώτα του 9 δευτερόλεπτα της καριέρας του στην F1, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1.000 δολαρίων όταν ανέπτυξε μεγαλύτερη ταχύτητα στα pits.

Σεμπ

Keywords
Τυχαία Θέματα