Συζητήθηκε το σχέδιο ανάπτυξης

15:58 31/3/2012 - Πηγή: AEK365

Την Παρασκευή (30/3) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΠΕ η ολομέλεια της Επιτροπής Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή της Επιτροπής και Εκπροσώπων, Προέδρων των Ενώσεων-Περιφερειών.

Το «παρών» έδωσαν και απηύθυναν χαιρετισμούς, οι δύο αντιπρόεδροι της ΕΟΠΕ, Γιάννης Στουραΐτης, Κωστής Ψαρουδάκης, ο γ.γ. Παναγιώτης Σιδέρης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης, Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου,

τα μέλη του Δ.Σ. και της Ανάπτυξης, Απόστολος Βέτσας, Κωνσταντίνος Κυριάκου, Σοφία Πική, Κώστας Βλάσσης, Γιώργος Σαμαράς, Τζένη Κουμενδούρου, ο Σύμβουλος Ανάπτυξης, Νίκος Μπεργελές, ο Τεχνικός Σύμβουλος Λεωνίδας Καραΐσκος, το μέλος Αστέριος Πατσιαούρας και τα μέλη των Ενώσεων: Ειρήναρχος Κεμανετζής, Πυθαγόρας Δημητριάδης, Μπάμπης Διονάτος, Δημήτρης Μπαρλής, Νίκος Μακρής, Νίκη Μαραγκάκη, Αναστασία Καρπαθάκη, Γιάννης Βουρλιώτης, Σταύρος Μπαλοπίτας, Φραγκούλης Κυλαδίτης.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τρεις άξονες: Τα θέματα των Κλιμακίων, τα θέματα του «Παίζω βόλεϊ», το πιλοτικό πρόγραμμα «Ημέρα του βόλεϊ» και τη συνέχιση του πλάνου στοχευμένης ανάπτυξης.

Αρχικά, στα μέλη της Ολομέλειας αναλύθηκε το ολοκληρωμένο σχέδιο της ανάπτυξης της ΕΟΠΕ και στη συνέχεια παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Παίζω βόλεϊ» από τον τεχνικό Σύμβουλο της ΕΟΠΕ Λεωνίδα Καραΐσκο, καθώς επίσης και το πιλοτικό πρόγραμμα «Ημέρα του βόλεϊ».

Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι το πρόγραμμα «Παίζω βόλεϊ» θα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα με ευθύνη των Ενώσεων και της ΕΟΠΕ, ώστε τα Σωματεία με τον υπεύθυνο προπονητή που θα ορίσουν να έχουν πρόσβαση στα δημοτικά σχολεία και κάθε Σωματείο να χωρίσει τα δημοτικά σχολεία της ευθύνης του, ώστε τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με το βόλεϊ σε Σωματεία της περιοχής τους.

Επίσης, παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν, η στοχευμένη ανάπτυξη σε κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά. Δηλαδή, βάσει των στοιχείων και της εικόνας που έχει η κάθε Περιφέρεια για τον χώρο ευθύνης της, να προτείνει συγκεκριμένα μέρη, όπου η ΕΟΠΕ μέσω εκδηλώσεων θα αναπτύσσει το βόλεϊ.

Συζητήθηκαν, επίσης, τα ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε Ένωση στον τομέα ευθύνης της, η γενικότερη κατάσταση της ανάπτυξης και οι προτάσεις της Επιτροπής Ανάπτυξης για το βόλεϊ.

Παρουσιάστηκε η πρόταση της Επιτροπής και του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ για τη δημιουργία Τεχνικής Επιτροπής που θα θέσει τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες στις Εθνικές ομάδες.

Τέλος, παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία που αφορούν το σύνολο των αθλητών - αθλητριών κατά ομάδα και Ένωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα