Συζητείται στη Βουλή η εκχώρηση απαιτήσεων της ΑΕΚ στο Δημόσιο

18:36 25/8/2013 - Πηγή: AEK365

Στην Βουλή θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, που προβλέπει να δοθεί η δυνατότητα στο Δημόσιο να υποκαταστήσει την ΑΕΚ στις δίκες της εναντίον του Μάκη Ψωμιάδη. Αναλυτικά στο δημοσίευμα αναφέρονται τα εξής: Το αυγουστιάτικο

φεγγάρι δεν φέρνει, φαίνεται, γούρι στον Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος μετά την παραπομπή του σε δίκη για τα «ύποπτα» παιχνίδια και για παράνομο στοιχηματισμό κατά την περίοδο 2008-2011 έχει κι άλλο... μπελά στο κεφάλι του την εβδομάδα που μας έρχεται.
Τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, στο Β' Θερινό Τμήμα, θα συζητηθεί η τροπολογία που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία, εφόσον φυσικά ψηφιστεί, ανοίγει ο δρόμος για την εκχώρηση απαιτήσεων που έχει από τον Ψωμιάδη η ευρισκόμενη υπό καθεστώς εκκαθάρισης ΠΑΕ ΑΕΚ προς το Δημόσιο. Η πρόταση έχει τις υπογραφές των βουλευτών Δ. Στρατούλη, Δ. Γάκη, Αν. Κουράκη, Γ. Πάντζα και Στ. Σαμοΐλη, περιλαμβάνεται δε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών («Κώδικας Κοινωφελών Περιουσιών, Σχολαζουσών Κληρονομιών και λοιπές διατάξεις»). Κινείται στη λογική της προάσπισης των συμφερόντων του Δημοσίου και του ΙΚΑ, ενώ επιτρέπει στο Δημόσιο να υποκαταστήσει την ΠΑΕ ΑΕΚ (μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης) ως πολιτικός ενάγων στα ποινικά δικαστήρια κατά του Ψωμιάδη και της οικογενείας του, τόσο στη δίκη που αναβλήθηκε για τις 18 Σεπτεμβρίου όσο και σε άλλες δίκες που εκκρεμούν.
Οπως αποκάλυψε η «Ελευθεροτυπία» με σειρά δημοσιευμάτων της, η διάταξη που ψηφίστηκε νύχτα, χωρίς να πάρει... χαμπάρι κανείς, στις 30 Ιανουαρίου, έδωσε μεν τη δυνατότητα στις ΠΑΕ να εκκαθαρίζονται μέσα σε τρεις μήνες, από τριάντα που ίσχυε έως τότε, όμως παράλληλα ευνοεί τον Μάκη Ψωμιάδη (ούτε... φωτογραφική να ήταν), καθώς η ΑΕΚ δεν μπορεί πλέον να διεκδικήσει στα ποινικά δικαστήρια το υπεξαιρεθέν ποσό, ούτε φυσικά το Δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και η τρόικα εξέφρασε την ενόχλησή της, επειδή με το καθεστώς αυτό δεν προστατεύονται τα συμφέροντα των πιστωτών και ιδιαίτερα του Δημοσίου και των ασφαλιστικών οργανισμών σε περιπτώσεις τέτοιων γρήγορων εκκαθαρίσεων.
Με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, όπως τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση, «αποκαθίσταται η δυνατότητα διεκδίκησης από το Δημόσιο και της είσπραξης τελεσίδικα αναγνωρισμένων ή επιδικασθεισών απαιτήσεων ΠΑΕ κατά τρίτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα