Στρατιωτικοί αναλυτές του Πενταγώνου συνεργάτες στο νέο Call of Duty! (VIDEO)

19:03 31/8/2014 - Πηγή: AEK365

Οι δημιουργοί του βιντεοπαιχνιδιού Call of Duty πρόκειται να πάνε τα πράγματα πολύ πιο πέρα καθώς για το νέο παιχνίδι της σειράς που ετοιμάζουν συμβουλεύτηκαν ακόμα και ειδικούς του αμερικανικού Πενταγώνου!

Ο συνιδρυτής της εταιρείας Sledgehammer Games, που βρίσκεται πίσω από τα παιχνίδια αυτά, Μάικλ Κόντρι μιλώντας στον Guardian ανέφερε:

«Πριν από τρία χρόνια που τελειώσαμε

το Modern Warfare 3 ξεκινήσαμε να σκεφτόμαστε πώς θα αλλάξουμε το Call of Duty. Πήραμε πολλές συμβουλές από στρατιωτικούς συμβούλους, μελλοντολόγους, έναν ειδικό στην ανάλυση επιχειρηματικών σεναρίων του Υπουργείου Αμύνης που εργάζεται στο Πεντάγωνο. Η δουλειά του είναι να σκέφτεται για μελλοντικές απειλές και να ετοιμάζει σενάρια που λένε τι θα γινόταν στην κάθε περίπτωση για την κυβέρνηση της Αμερικής. Έτσι, τον ρωτήσαμε: ποια πιστεύεις ότι θα είναι η διαμάχη του αύριο;».

Αμέσως, ο αναλυτής τους απάντησε ότι οι πιο πιθανές διαμάχες είναι μια αναζωπύρωση του Ψυχρού Πολέμου με τη Ρωσία και η συνένωση των ισλαμικών εξτρεμιστικών κρατών. Επίσης, ένας μεγάλος κίνδυνος για τις ΗΠΑ θα μπορούσε να δημιουργηθεί και από την ίδρυση ενός ιδιωτικού μισθοφορικού στρατού, σενάριο που τελικά χρησιμοποιήθηκε στο Call of Duty: Advanced Warfare, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο.

«Θεωρήσαμε ότι είναι ένα εντυπωσιακό και προκλητικό σενάριο. Τι συμβαίνει σε μια οργάνωση που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τα χρήματα και έχει πρόσβαση σε όλα τα εξελιγμένα όπλα και την τεχνολογία. Μια οργάνωση που μπορεί να λειτουργήσει εκτός της Συνθήκη της Γενεύης και δουλεύουν για αυτόν που τους πληρώνει περισσότερα. Τι θα συνέβαινε αν έβγαινε εκτός ελέγχου;», αναφέρει ο Κόντρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα