Συνεργασία ΑΕΚ και Ρόδου στις Ακαδημίες

11:48 18/7/2014 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ αναπτύσσεται σε επίπεδο Ακαδημιών σε όλη την Ελλάδα και χθες στη Ρόδο έγινε η παρουσίαση της συνεργασίας με τον ΑΣ Ρόδου. Ακολουθεί αναλυτικό κείμενο σχετικά με όσα ειπώθηκαν χθες στο νησί:

Τις λεπτομέρειες της συνεργασίας μεταξύ της Ρόδου και της ΑΕΚ αρχικά σε επίπεδο Ακαδημιών, ανέπτυξε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αμφιθεατρική

αίθουσα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων του Ροδίων Παιδεία, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ FC AcademyNetwork Μιχάλης Μητροτάσιος. Το παρών έδωσαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του «δικεφάλου» Μιχάλης Κασάπης και Βασίλης Μπορμπόκης, ο πρόεδρος του ΑΣ Ρόδος Νίκος Διακίδης, μέλη της διοίκησης, ο νέος προπονητής Δημήτρης Σκούνας, οι υπεύθυνοι προπονητές της Ακαδημίας του συλλόγου, ο τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων» Σάκης Ναλμπάντης, ποδοσφαιριστές αλλά και αρκετοί γονείς. Ο κ. Μητροτάσιος παρουσίασε τη φιλοσοφία που διέπει την ΑΕΚ για την δημιουργία ενός δικτύου ανά την Ελλάδα με κοινό στόχο την δημιουργία αφενός ικανών παικτών που θα μπορούν να σταδιοδρομήσουν και αφετέρου την εξυγίανση του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Με σεβασμό στα παιδιά αλλά και με γνώμονα την πρόοδο των δυο ιστορικών σωματείων της χώρας, της ΑΕΚ και της Ρόδου, ο κ. Μητροτάσιος τόνισε ότι σύντομα θα φανούν τα οφέλη αυτής της συνεργασίας τα οποία θα είναι πολύ σημαντικά. Μεταξύ άλλων τόνισε:
«Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Η διοίκηση, οι προπονητές και οι φίλαθλοι. Στην Ελλάδα εύκολα κρίνουμε και δεν πιστεύουμε σε κάτι καινούργιο. Η Ρόδος είναι ένα ιστορικό σωματείο και με την διαδικασία αυτή θα υπάρχει μια αμφίρροπη βοήθεια για το καλό και των συλλόγων αλλά και των παιδιών. Η ΑΕΚ έχει μπει σε μια νέα εποχή αναδιοργάνωσης. Εμείς λέμε λίγα πράγματα αλλά πετυχαίνουμε περισσότερα. Σε μια συνέντευξη τύπου που κάναμε πέρσι είπαμε πέντε πράγματα τα οποία στην διάρκεια της χρονιάς υλοποιήθηκαν όλα. Η κεντρική φιλοσοφία της ΑΕΚ προέρχεται από τα τρία γράμματα της. Άμιλλά, Εκπαίδευση, Πολιτισμός. Σε αυτές τις τρεις λέξεις στηριζόμαστε σε όλο το οικοδόμημα που οραματιζόμαστε να δημιουργήσουμε. Άμιλλα γιατί θέλουμε να έχουμε ευγενή ανταγωνισμό μεταξύ των ατόμων που θα είναι στο σύστημα, εκπαίδευση γιατί είναι το κεντρικό σημείο της όλης διαδικασίας και κουλτούρα επειδή θέλουμε να δώσουμε πολύ μεγάλη έμφαση στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών και όχι μόνο. Ακόμα και των φιλάθλων και των γονέων. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, γιατί σαν Ακαδημία ήδη έχουμε δώσει αυτή την κατεύθυνση. Αν δείτε τα παιδιά που την πρώτη χρονιά συμμετείχαν στην Ακαδημία της ΑΕΚ, πραγματικά θα εκπλαγείτε με την εν γένει συμπεριφορά τους».
Από την δική του πλευρά, ο υπεύθυνος Ακαδημιών της Ρόδου Γιώργος Μποσγανάς τόνισε πως «πρόθεση δική μου αλλά και όλων των προπονητών που απαρτίζουν το team είναι να δημιουργήσουμε όλες τις προϋποθέσεις ώστε τα παιδιά να μπουν σε ένα πρόγραμμα και μια φιλοσοφία, όπως παρουσίασε και ο κ. Μητροτάσιος. Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά ποιοτική εκπαίδευση και μια μεθοδολογία που θα είναι κοινή σε όλα τα τμήματα. Το παιδί δηλαδή να μπορεί να εξελίσσεται σωστά και ολοκληρωμένα για να φθάσει στην α' ομάδα που είναι ο στόχος και αν μπορεί και παραπάνω».
Ο πρόεδρος του ΑΣ Ρόδος Νίκος Διακίδης μίλησε για την έκταση που παραχώρησε η Περιφέρεια στον σύλλογο προκειμένου να λειτουργήσει ως προπονητήριο:
«Η Ρόδος είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στη Δωδεκάνησο και στερείται γηπεδικών εγκαταστάσεων. Εμείς κάναμε μια κίνηση με την Περιφέρεια η οποία μας παραχώρησε μια έκταση την οποία με δικά μας έξοδα προσπαθούμε να την μετατρέψουμε σε γήπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα