Συνεχίζεται το θρίλερ για την εξεύρεση πρωθυπουργού

10:15 8/11/2011 - Πηγή: AEK365

Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται, σήμερα Τρίτη ο μαραθώνιος των διαβουλεύσεων μεταξύ του Γ.Παπανδρέου και του Αντ.Σαμαρά για την ανεύρεση του νέου πρωθυπουργού και της κυβέρνησης συνεργασίας.

Όπως όλα δείχνουν, το πολιτικό θρίλερ θα ολοκληρωθεί έως το μεσημέρι, καθώς στις 12:00 συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όσον αφορά στην ονοματολογία, μετά τον

πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμο, ακούστηκε ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης -ο οποίος έρχεται από την Ουάσινγκτον-, αλλά για κανέναν δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις από την πλευρά των κομμάτων.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Ηλίας Μόσιαλος εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση που αναφέρει ότι υπήρξαν «θετικές προσεγγίσεις για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού» στις επαφές που είχαν ο κ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, αργά το βράδυ της Δευτέρας, από τη ΝΔ δεν επιβεβαιωνόταν συμφωνία των δύο πολιτικών αρχηγών για συγκεκριμένο πρόσωπο. Μάλιστα αργά το βράδυ της Δευτέρας, εξερχόμενος από τα γραφεία της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε με ένα αρνητικό νεύμα στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την πιθανότητα να αναλάβει ο Π.Ρουμελιώτης.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, υπάρχει συμφωνία επί του προσώπου του πρωθυπουργού και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για τη σύνθεση της κυβέρνησης. Ο κ. Σαμαράς δεν επιθυμεί να συμμετέχουν στην νέα κυβέρνηση στελέχη της ΝΔ, ωστόσο ο κ. Παπανδρέου δεν δέχεται κάτι τέτοιο, καθώς η μη συμμετοχή της ΝΔ δεν σηματοδοτεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα