Συνδυασμοί, καλή επικοινωνία και ανάπτυξη

20:34 13/8/2013 - Πηγή: AEK365

Στο τελευταίο μισάωρο της προπόνησης ο Τραϊανός Δέλλας χώρισε τους παίκτες του σε τέσσερις ομάδες, τοποθετώντας απέναντι από την εστία μεσοεπιθετικούς και φορ και μπροστά από αυτήν τους ανασταλτικούς χαφ και τους αμυντικούς. Με εντολή του μία ομάδα από την κάθε πλευρά έμπαινε στο γήπεδο, με τους επιθετικογενείς να έχουν την μπάλα στην κατοχή τους και να προσπαθούν να αναπτυχθούν και να φτάσουν προς την αντίπαλη εστία και τους απέναντι να προσπαθούν να τους αναχαιτίσουν. Μετά

από λίγα λεπτά στη θέση τους έμπαιναν οι ομάδες που περίμεναν έξω από τις γραμμές του γηπέδου, κάνοντας ακριβώς την ίδια άσκηση.

Αυτό που ζητούσε ο Δέλλας από τις ομάδες που έπρεπε να επιτεθούν και να φτάσουν στο γκολ ήταν οι σωστοί συνδυασμοί και η καλή επικοινωνία. «Θέλω να μιλάτε συνεχώς μεταξύ σας και να καθοδηγείτε και εσείς τους συμπαίκτες σας. Να τους μιλάτε συνεχώς ώστε να ξέρουν τι γίνεται και πίσω τους και να μην χάνουμε ευκαιρίες να πατήσουμε περιοχή και να φτάσουμε στο γκολ», ήταν τα λόγια του Δέλλα.

Πάντως η άσκηση ολοκληρώθηκε χωρίς να επιτευχθεί κάποιο τέρμα ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο Τράι διέκοπτε για να δώσει εντολές στον κάθε παίκτη ξεχωριστά, όταν έβλεπε πως δεν λειτουργεί έτσι όπως θα έπρεπε για τα δεδομένα της φάσης. Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τους νεαρότερους σε ηλικία, ο Δέλλας μιλούσε ακόμα και για τα... βασικά, όπως για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσουν σε καταστάσεις δύο εναντίον ένα ή το πώς τα που θα πρέπει να κινηθούν, όταν έχουν την μπάλα στα πόδια τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα