Συμφωνία 1 δις δολαρίων για την Aegean!

21:29 26/9/2013 - Πηγή: AEK365

Σε μια συμφωνία που θα της επιτρέψει να... εκτοξεύσει την επεκτατική της πολιτική προχώρησε η Aegean Marine Petroleum Network. Ο πετρελαϊκός κολοσσός του Δημήτρη Μελισσανίδη, που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε στις ΗΠΑ την επίτευξη συμφωνίας με όμιλο τραπεζών για την εξασφάλιση δανείων συνολικού

ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, με στόχο να ενισχύσει και να επεκτείνει τις δραστηριότητες του ομίλου που αφορούν την αγορά, τη μεταφορά, την αποθήκευση και την πώληση πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Μια σημαντική παράμετρος της υπόθεσης είναι ότι πέντε εκ των 13 συνολικά τραπεζών είχαν ήδη συνεργαστεί στο παρελθόν με την Aegean (όπως οι ABN, η AMRO Bank και η BNP Paribas), ενώ για τις υπόλοιπες οκτώ πρόκειται για νέα συνεργασία, γεγονός που δείχνει την τεράστια εμπιστοσύνη που υπάρχει προς τον όμιλο συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη από την παγκόσμια αγορά. Η δανειοδότηση θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις: Α) 155 εκατ. δολάρια, Β) 115 εκατ. δολάρια και Γ) 730 εκατ. δολάρια με χρονική απόσταση ενός χρόνου για κάθε δόση.
Ο πρόεδρος της Aegean Oil, Νικόλας Ταυλάριος, δήλωσε για την συγκεκριμένη συμφωνία ότι «θα ενισχύσει σημαντικά την οικονομική ευελιξία μας και θα βοηθήσει στη διατήρηση της ικανότητας της Aegean να επεκτείνει το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς της, επιτυγχάνοντας παράλληλα αύξηση των εσόδων. Πιστεύουμε ότι η ρευστότητά μας και η ισχυρή μας θέση αποτελούν βασικές διαφοροποιήσεις που δημιουργούν σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε πετύχει αυτό το σημαντικό ορόσημο». Από την πλευρά του, ο Οικονομικός Διευθυντής της Aegean Σπύρος Γιαννιώτης δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι με τις οκτώ από τις 13 τράπεζες που συμμετέχουν στην χρηματοδότηση είναι νέα συνεργασία. Ευχαριστούμε για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητά μας να συνεχίσουμε να εκτελούμε την στρατηγική μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα