Συγκίνηση, χαρά και χειροκρότημα

14:20 19/5/2013 - Πηγή: AEK365

Στιγμές χαράς αλλά και συγκίνησης στο κλειστό γυμναστήριο της Μύρινας Λήμνου που από σήμερα θα λέγεται «Νίκος Σαμαράς» στη μνήμη του σπουδαίου διεθνή βολεϊμπολίστα που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Την σεμνή τελετή, ανάμεσα στα δύο σημερινά παιχνίδια για τη Β' Φάση του 10ου ομίλου του Εθνικού Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ανδρών, προλόγισε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΠΕ, Παναγιώτης Σιδέρης λέγοντας: «Η ΕΟΠΕ

χαιρετίζει την μετονομασία του κλειστού γυμναστηρίου σε "Νίκος Σαμαράς"», με τον κόσμο, που είχε γεμίσει το κλειστό να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Όρθιοι όλοι, για πέντε και πλέον λεπτά, χειροκροτούσαν στο άκουσμα του ονόματος του Νίκου Σαμαρά, με τον ΓΓ της ομοσπονδίας να συμπληρώνει: «Η ΕΟΠΕ θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για το όραμα του Νίκου Σαμαρά για ανάπτυξη του αθλήματος στο νησί».

«Το γήπεδο ξαναζωντάνεψε και παίρνει απόψε το όνομα του Νίκου Σαμαρά», σχολίασε ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ενώ η σύζυγος του Νικόλα, Έλενα Δούκα είπε συγκινημένη: «Ο Νίκος αυτή τη στιγμή είναι ανάμεσά μας, ζωντανός και χαίρεται. Όλοι εσείς του δώσατε ζωή με την παρουσία σας και τη θέληση σας να συνεχίσετε το όραμα του».

Στη συνέχεια -κι ενώ βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στο βόλεϊ οι Μάριος Γκιούρδας και Γρηγόρης Σιδηρόπουλος- ο δήμαρχος Λήμνου, η Έλενα Δούκα Σαμαρά και ο 6χρονος γιος του Νίκου Σαμαρά, Στράτος, πήγαν εκεί όπου ήταν «κρυμμένη» η επιγραφή με το όνομα του Νικόλα και έκοψαν την κορδέλα για να ξεδιπλωθεί το πανό και να φανεί το νέο όνομα!

Ο κόσμος ξέσπασε εκ νέου σε χειροκροτήματα και στη συνέχεια παρακολούθησε μία ακόμα νίκη προς την Α2 από την ομάδα του νησιού. Την ΕΟΠΕ εκπροσώπησε επίσης το μέλος του ΔΣ, Παναγιώτα Τουρσούγκα, ενώ παρόντες ήταν ακόμα ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ, Σάκης Ψάρρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα