Συμπλοκές ΜΑΤ με εργαζόμενους στην ΛΑΡΚΟ

16:45 20/9/2013 - Πηγή: AEK365

Σε οδομαχία, επτά συλλήψεις και τρεις τραυματισμούς διαδηλωτών κατέληξε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργζομένων στη ΛΑΡΚΟ, μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, στον κόμβο του Μαρτίνου, στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας το μεσημέρι

της Παρασκευής.
Δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν με ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου - λάμψης για να ανοίξουν το σημείο της εθνικής οδού που είχαν κλείσει οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του εργοστασίου. Ακολούθησε πετροπόλεμος. Τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο ιατρείο της ΛΑΡΚΟ με ασθενοφόρο, ενώ η αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, τα επεισόδια ξέσπασαν ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση των διαδηλωτών στο ρεύμα ανόδου της εθνικής οδού, με ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας για να ακουστούν οι ομιλίες βουλευτών και συνδικαλιστών. Ορισμένοι διαδηλωτές προσπάθησαν να κλείσουν και το ρεύμα καθόδου, σπάζοντας τον κλοιό των αστυνομικών, οι απάντησαν με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου - λάμψης.
Το βράδυ της Παρασκευής θα συνεδριάσουν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ. Στη συνέλευση έχουν κληθεί και οι κάτοικοι από τα χωριά πέριξ του εργοστασίου.

Πηγή: enet.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα