Στους δρόμους οι εργαζόμενοι (ΦΩΤΟ)

13:13 18/10/2012 - Πηγή: AEK365

Κλειστό είναι αυτήν την ώρα το κέντρο της Αθήνας, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη τα απεργιακά συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ. Ανήμερα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, τα συνδικάτα στέλνουν το δικό τους μήνυμα κατά των περικοπών ύψους 13,9 δισ. ευρώ, των επαπειλούμενων ανατροπών στα εργασιακά και των απολύσεων στο Δημόσιο, με 24ωρη απεργία.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν πορεία από το Πεδίον του Αρεως προς το Σύνταγμα, όπου έχει ήδη φθάσει ο βασικός όγκος της πορείας του ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε από την Ομόνοια· πορεία των α'βάθμιων σωματείων από το Μουσείο προς το Σύνταγμα.

Έξω από τη Βουλή υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, έχουν στηθεί ο φράχτης και τα σιδερένια κιγκλιδώματα, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αύρες (ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού).

Κλειστός είναι για το κοινό ο Εθνικός Κήπος. Κλειστοί και οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιείται έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στο άγαλμα Βενιζέλου. Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα