Στουρνάρας καλεί Θεοχάρη να παραιτηθεί

12:05 5/6/2014 - Πηγή: AEK365

Σενάριο αποχώρησης του γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, παράλληλα με τον ανασχηματισμό, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Για το ενδεχόμενο αποχώρησης του κ. Θεοχάρη, η οποία αν τελικώς πραγματοποιηθεί θα λάβει τη μορφή της παραίτησης, έχουν ενημερωθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Βρυξέλλες αλλά και η τρόικα.
Συγκεκριμένα

ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας κάλεσε αιφνιδιαστικά χθες το απόγευμα στο γραφείο του τον ΓΓ Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη και ζήτησε την παραίτησή του. «Χάρη, θέλω να με διευκολύνεις και θέλω την παραίτησή σου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας. - «Γιάννη θα σου απαντήσω αύριο το πρωί στις 11» απάντησε ο κ. Θεοχάρης.
Ο κ. Στουρνάρας ζήτησε ευθέως την παραίτηση του κ. Θεοχάρη, επιρρίπτοντάς του στην ουσία ευθύνες για εγκυκλίους οι οποίες εκδόθηκαν πριν από τις εκλογές. Για παράδειγμα, επέρριψε ευθύνες για μια διευκρινιστική εγκύκλιο ειλημμένης απόφασης, σύμφωνα με τη οποία οι αλλοδαποί ιδιοκτήτες ελληνικών ομολόγων θα ΄πρεπε να πληρώσουν φόρο. μετά όμως από τον σάλο που δημιουργήθηκε από την έκδοση της εγκυκλίου, η απόφαση ανεστάλη. Οι δύο άνδρες έχουν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία στις 11 το πρωί. Στενοί συνεργάτες του κ. Θεοχάρη θεωρούν ότι υπό αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο ο ΓΓ να μην παραιτηθεί .

Πηγή: imerisia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα