Στον τελικό ο Τσιάμης

16:31 12/8/2014 - Πηγή: AEK365

Την παρουσία του στον τελικό του τριπλούν του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ζυρίχης εξασφάλισε Δημήτρης Τσιάμης.
Μπορεί να μην έπιασε το όριο 16,65μ., που ήταν το όριο πρόκρισης, ωστόσο με καλύτερο άλμα στα 16,53μ. στη δεύτερη προσπάθειά του (είχε 16,05μ. στο πρώτο άλμα και άκυρο το τρίτο) τον έφερε στην ενδέκατη θέση της γενικής κατάταξης και του χάρισε μια θέση στον τελικό που θα γίνει το βράδυ της Πέμπτης.
Η Γωγώ Κοκλώνη πέρασε στα ημιτελικά των 100μ., αφού παρότι δεν ήταν στην πρώτη τετράδα της σειράς της, είχε έναν από τους καλύτερους χρόνους (11,46'').
Αντίθετα,

η Μαρία Γάτου μετά τα πρώτα μέτρα της δικής της σειράς ένιωσε ενοχλήσεις σε τραυματισμό που την ταλαιπωρούσε και δεν κατάφερε καν να τερματίσει, μένοντας φυσικά εκτός ημιτελικών.
Οι ημιτελικοί θα γίνουν την Τετάρτη στις 20:17.
Στον τελικό του επί κοντώ η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από δυο αθλήτριες καθώς Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου ξεπέρασαν τα 4,45μ. Το όριο ήταν στα 4,50μ., αλλά δεν χρειάστηκε να δοκιμάσει σε αυτό καμία αθλήτρια, καθώς μόλις 13 ξεπέρασαν τα 4,45μ.
Η Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη τα 4,35μ. και με τη δεύτερη τα 4,45μ., ενώ η Κυριακοπούλου πέρασε με την πρώτη τα 4,35μ. και με την τρίτη τα 4,45μ.
Την έβδομη θέση κατέλαβε η Ελισάβετ Πεσιρίδου στη σειρά της στα 100 μ. μετ' εμποδίων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου της Ζυρίχης.
Στο ντεμπούτο της σε μεγάλη διοργάνωση η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σημείωσε χρόνο 13.27 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, αλλά τελικά δεν κατάφερε να περάσει στον ημιτελικό, όπου περνούσαν οι τρεις πρώτες κάθε σειράς και οι τέσσερις καλύτεροι χρόνοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα