Στον Μέσι η Χρυσή Μπάλα (VIDEO)

21:08 9/1/2012 - Πηγή: AEK365

Ιστορία έγραψε ο Λιονέλ Μέσι, καθώς κατέκτησε για 3η συνεχόμενη χρονιά τη Χρυσή Μπάλα. Κάτι ανάλογο έχει καταφέρει μόνο ο Μισέλ Πλατινί (1983, 1984, 1985). Επίσης ο Μέσι έπιασε στις τρεις απονομές του Φαν Μπάστε και Κρόιφ και είναι μόλις 24 ετών.

Η εκδήλωση

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Ρουντ Γκούλιτ να είναι ο οικοδεσπότης και να καλεί στη σκηνή πρώτο πρώτο τον μεγάλο Πελέ. Ο θρύλος του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ απόψε. Χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσα σε παίκτες, προπονητές και ανθρώπους του ποδοσφαίρου».

Πριν από την ομιλία του Πελέ έγινε η παρουσίαση των τριών γκολ τα οποία ήταν υποψήφια για το βραβείο «Φέρεντς Πούσκας» (Νεϊμάρ, Ρούνεϊ και Μέσι με Άρσεναλ), ενώ μετά παρουσιάστηκε η καλύτερη ενδεκάδα του 2011, η οποία απαρτίζεται από τους: Κασίγιας, Άλβες, Πικέ, Ράμος, Βίντιτς, Ινιέστα, Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι, Μέσι, Ρονάλντο, Ρούνεϊ.
Στη σκηνή ανέβηκαν οι παίκτες που απαρτίζουν την καλύτερη ενδεκάδα εκτός από αυτούς τις Ρεάλ, που έχουν αγώνα αύριο κόντρα στη Μάλαγα.
Ο Πικέ τόνισε: «Αυτό που θέλω είναι να δουλεύω σκληρά και να γίνομαι όλο και καλύτερος. Το να κερδίζω τίτλους με την Μπαρτσελόνα είναι αυτό που με κάνει χαρούμενο», ενώ ο Ρούνεϊ είπε: «Πιστεύω πως το 2011 ήταν πολύ σημαντικό καθώς κερδίσαμε την Πρέμιερ Λιγκ. Ήταν μεγάλη στιγμή για την ομάδα».
Στη συνέχεια σε βίντεο μίλησαν οι παίκτες της Ρεάλ( Αλόνσο, Ρονάλντο, Κασίγιας και Ράμος).

Η βράβευση του σερ Άλεξ

Η FIFA τίμησε εκτός του σερ Άλεξ Φέργκιουσον με ειδικό βραβείο για την προσφορά του στο άθλημα. Ο Σεπ Μπλάτερ έπλεξε το εγκώμιο του Βρετανού τεχνικού, όπως και διάφορα άλλα σημαίνοντα πρόσωπα μέσω βίντεο (Μουρίνιο, Μπλερ κτλ.).
Ο σερ Άλεξ ανέβηκε στη συνέχεια στη σκηνή και τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα και την οικογένειά μου αυτό το βραβείο. Είναι μια επιβράβευση για όλα αυτά τα χρόνια που έχω στη Μάντσεστερ. Είμαι πολύ τυχερός που έχω αυτούς του παίκτες. Η Μάντσεστερ είναι ιδιαίτερος σύλλογο και ευχαριστώ όλους γι αυτό το βραβείο».

Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των τριών υποψήφιων για τη Χρυσή Μπάλα, αλλά και το βραβείο στον καλύτερο τεχνικό στο γυναικείο ποδόσφαιρο, το οποίο παρέλαβε ο τεχνικός της Ιαπωνίας, Νόριο Σασάκι.

Καλύτερος τεχνικός ο Γκουαρντιόλα

Από εκεί και πέρα, ο Λόταρ Ματέους ανέβηκε στη σκηνή και βράβευσε τον κορυφαίο τεχνικό της περασμένης σεζόν, ο οποίος αναδείχτηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλ. Συνυποψήφιοι ήταν ο Ζοσέ Μουρίνιο και ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με τους οποίους θέλησε να μοιραστεί ο Γκουαρντιόλα το βραβείο.
«Θα ήθελα να μοιραστώ αυτό το βραβείο με τους Μουρίνιο και Φέργκιουσον. Θέλω επίσης να το μοιραστώ με όλο τον κόσμο που δουλεύει στην Μπαρτσελόνα. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τον συνεργάτη μου Τίτο Βιλανόβα», είπε κατά την παραλαβή του βραβείου του, ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Το βραβείο Fair Play

Το βραβείο Fair Play πήγε στον πρόεδρο της Ιαπωνική Ομοσπονδίας, Γιούνζι Ογκούρα, με τον Κριστιάν Καρεμπέ να

Keywords
Τυχαία Θέματα