Στο Υπουργείο Ανάπτυξης ο Βιντιάδης

10:14 18/2/2013 - Πηγή: AEK365

Επίσκεψη και στο Υπουργείο Ανάπτυξης (μετά από το Οικονομικών), φέρεται να έκανε πριν από λίγες ημέρες ο Δημήτρης Βιντιάδης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ώρα των Σπορ". Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδα αναφέρει επί του θέματος:
"Πριν από μερικές μέρες η «ΩΡΑ των σπορ» σας είχε αποκαλύψει για τις επαφές που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών ο Δημήτρης Βιντιάδης, ο οποίος, κινούμενος κάτω από άκρα μυστικότητα, ξεκίνησε με στελέχη της Κυβέρνησης συζητήσεις αναφορικά με το θέμα της επιμήκυνσης

των δόσεων. Τα μηνύματα που πήρε από τις επισκέψεις του στο Οικονομικών (σύμφωνα με πληροφορίες συναντήθηκε δύο φορές με τους κ.κ. Στουρνάρα και Μαυραγάνη) είναι θετικά και η ηγεσία του Υπουργείου έδειξε διάθεση να βοηθήσει, όσο δύναται, για να διευκολυνθεί και να προχωρήσει το πλάνο του, επενδύοντας στην ΑΕΚ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει αναφορικά με τις συζητήσεις του στο Υπουργείο, ο Βιντιάδης φέρεται να επιθυμεί οι δόσεις να φτάσουν τις 60, ώστε να μπορεί να είναι τυπικός αναφορικά με τις υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και παράλληλα να μπαίνουν και χρήματα στα ταμεία της ΑΕΚ, από το συνολικό ποσό που όπως υποστηρίζει έχει συγκεντρώσει.

Αυτά που άκουσε στο Οικονομικών ο Βιντιάδης τον έχουν αφήσει ικανοποιημένο, καθώς, όλα δείχνουν πως μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα η ρύθμιση θα προχωρήσει. Το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί, πάντως το Κυβερνητικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι θα γίνει το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο.

Εκτός από τις επαφές του με το Υπουργείο Οικονομικών όμως, ο Βιντιάδης φέρεται να έχει ξεκινήσει έναν γενικότερο κύκλο συζητήσεων με την Κυβέρνηση, δείγμα του ότι όχι μόνο δεν έχει εγκαταλείψει το πλάνο του να επενδύσει στην «Ένωση», αλλά συνεχίζει την προσπάθεια για να είναι σε θέση να καταθέσει την επίσημη πρότασή του. Σύμφωνα με αποκλειστικές και ασφαλείς πληροφορίες της «ΩΡΑΣ», ο υποψήφιος επενδυτής συναντήθηκε προ ημερών και με κορυφαία στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης!

Θέμα συζήτησης ήταν το πλαίσιο της συνεργασίας του με την Κινεζική εταιρία-Κολοσσό TEDA GROUPS και τα επενδυτικά κεφάλαια που θέλει να φέρει στη χώρα μας από εκείνη την πλευρά. Ο Βιντιάδης επιθυμούσε να ενημερωθεί για συγκεκριμένα ζητήματα, τα οποία απασχολούν την κινεζική εταιρία. Ο ίδιος πιθανότατα έχει ήδη μεταφέρει στους ανθρώπους της TEDA τα όσα άκουσε, καθώς θέλει να τρέξουν οι διαδικασίες και η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών να πάρει σάρκα και οστά και να ξεκινήσουν την επένδυσή τους στην Ελλάδα. Επίσης, υπήρξε μια ενημέρωση και από την πλευρά του Έλληνα εφοπλιστή για το τι κινήσεις έχουν γίνει μέχρι στιγμής από τον ίδιο σχετικά με αυτή την υπόθεση και κατά πόσο θα μπορούσε να βγει κερδισμένο και το ίδιο το Κράτος, με το να έρθει μια εταιρία με τέτοια οικονομική δύναμη και να διαθέσει κεφάλαια στη χώρα μας.

Είναι πολύ πιθανό να έγινε και μια πρώτη κουβέντα και για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, καθώς, όπως είχε αναφερθεί και στο προσχέδιο της συμφωνίας μεταξύ Βιντιάδη και TEDA που είχε διαρρεύσει, ο όμιλος διαθέτει και κατασκευαστικό κλάδο και το θέμα του γηπέδου της «Ένωσης» έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων που είχαν οι δύο πλευρές".

Keywords
Τυχαία Θέματα