Στο Άγιο Όρος παραμένει ο Εφραίμ

18:56 24/12/2011 - Πηγή: AEK365

Παρά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που έκρινε προφυλακιστέο τον ηγούμενο της μονής Βατοπαιδίου, Εφραίμ, αυτός δεν παρουσιάστηκε καθώς δήλωσε ασθενής.

Το Κέντρο Υγείας Καρυών επιβεβαιώνει πως ο ηγούμενος Εφραίμ -εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων- έχει υψηλό πυρετό και παρουσιάζει απορύθμιση του σακχάρου.

Ο συνήγορος του ηγούμενου υποστηρίζει

ότι ο εντολέας του θα παρουσιαστεί αυτοβούλως εντός δύο ή τριών ημερών, που θα χρειαστούν προκειμένου αφ' ενός να βελτιωθεί η υγεία του, αφ' ετέρου να οργανώσει τα της απουσίας του, δηλαδή να ορίσει αντικαταστάτη.

Κατόπιν αυτών, στο Άγιο Όρος μεταβαίνει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Αντώνιος Παπαματθαίου και ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής Κωνσταντίνος Παπουτσής, για την υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών για προφυλάκιση του ηγούμενου του Εφραίμ.

Πρόσωπα φιλικά προσκείμενα στον ηγούμενο καταγγέλλουν το γεγονός ότι κρίθηκε προφυλακιστέος, καθώς και ότι θα πρέπει να φυλακιστεί τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.

Πληροφορίες από τις Καρυές αναφέρουν ότι στο μοναστήρι έχουν μεταβεί ηγούμενοι και μοναχοί άλλων μονών προς συμπαράσταση στον ηγούμενο Εφραίμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα