«Στις Ακαδημίες της ΑΕΚ γίνεται καλή δουλειά»

15:39 11/12/2012 - Πηγή: AEK365

Στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ φιλοξενήθηκε ο Τάσος Στασινόπουλος, ο οποίος μίλησε για τις ακαδημίες της ΑΕΚ. Ο επικεφαλής ανάπτυξης των υποδομών της Ένωσης αναφέρθηκε στο πλάνο της ομάδας, στον τρόπο που δουλεύουν, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και στις επιτυχίες που έχουν, επανδρώνοντας την πρώτη ομάδα με παιδιά από τα φυτώρια του συλλόγου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ:

Για το πλάνο των ακαδημίων:
«Το πλάνο των ακαδημιών της ΑΕΚ

ξεκίνησε το 2004 με τον Ντέμη Νικολαΐδη. Από τότε οι ακαδημίες πέρασαν σε άλλη φάση. Βέβαια όσο και να προσπαθούν οι άνθρωποι των ακαδημιών, αν η διοίκηση και ο προπονητής δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορεί να γίνει κάτι. Ευτυχώς, όσοι προπονητές έχουν έρθει στην ομάδα ακολουθούν αυτή τη γραμμή. Πιο συγκεκριμένα ο Φέρερ ήταν αυτός που έφερε πολύ κοντά την πρώτη ομάδα με τις ακαδημίες. Τα τελευταία χρόνια πάρα πολλοί παίκτες έχουν ανέβει στην πρώτη ομάδα. Αυτό δεν είναι κάτι που οφείλεται μόνο στα οικονομικά προβλήματα, αλλά στο ότι γίνεται και καλή δουλειά από τις ακαδημίες».

Για το σκοπό των ακαδημιών:
«Σκοπός των ακαδημιών κυρίως είναι να δημιουργήσουν ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. Δεν είναι στόχος μας μόνο να πουλήσουμε παίκτες για να έχει έσοδα η ομάδα, γιατί έχουμε δει περιπτώσεις όπως αυτή του Πλάτσικα που ο παίκτης έφυγε χωρίς να φέρει χρήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα