Στην Βεστφαλία ο τίτλος!

23:03 11/4/2012 - Πηγή: AEK365

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΠΟΥΝΤΕΣΛΙΓΚΑ - 30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 1-0

ΓΗΠΕΔΟ: Σίγκναλ Ιτούνα Παρκ

Νίκη τίτλου για την Ντόρτμουντ! Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησε με 1-0 της Μπάγερν Μονάχου και έτσι πλέον βρίσκεται αγκαλιά με το πρωτάθλημα Γερμανίας. Οι «κιτρινόμαυροι» είναι στην κορυφή και στο +6 απο τους Βαυαρούς οι οποίοι ψάχνουν ένα... θαύμα πλέον για να «κλέψουν» τον τίτλο.

Παράλληλα η Ντόρτμουντ

έκανε και ρεκόρ καθώς έγινε η δεύτερη ομάδα μετά την Βέρντερ του Ότο Ρεχάγκελ (1991 έως το 1993) που έχει κερδίσει τα 4 τελευταία ματς με την Μπάγερν!

Πιο δυνατά μπήκε η ομάδα του Κλοπ στο ματς και στο 8' έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με πλασέ του Γκρόσκροιτς αλλά ο Νόιερ του είπε «όχι». Μετά το πρώτο 20λεπτο οι Βαυαροί ανέβασαν κάπως την απόδοση τους και στο 30' ο Κροος απείλησε με ένα πλασέ που δεν είχε αποτέλεσμα. Η Ντόρτμουντ άγγιξε το γκολ στο 38'. Ο Γκροσκροιτς έκανε την σέντρα, ο Λεβαντόφσκι πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Καγκάβα δεν κατάφερε να πλασάρει. Στην επανάληψη το ματς δεν είχε τόσο καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες πάντως να... ψάχνουν το γκολ. Στο 48' ο Πίστσεκ είχε ένα μακρινό σουτ, ενώ τρία λεπτά μετά ο Καγκάβα με το κεφάλι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νόιερ. Στο 60' ήρθε η απάντηση της Μπάγερν με ένα σουτ απο καλή θέση του Φρανκ Ριμπερί ο οποίος πλάσαρε άουτ. Η λύτρωση για την Ντόρτμουντ ήρθε στο 77' όταν ο Λεβαντόφσκι με τρομερό τακουνάκι νίκησε τον Νόιερ και έγραψε το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ. Στο 85' η Μπάγερν κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του Ρόμπεν απο τον Βάιντενφελερ. Ο Ολλανδός ανέλαβε να το εκτελέσει ωστόσο ο Γερμανός τερματοφύλακας του είπε όχι και έτσι κράτησε τη μεγάλη νίκη τίτλου για την Ντόρτμουντ! Στο 91' η τύχη γύρισε την πλάτη στην Μπάγερν αφού ο Σούμποτιτς πήγε να πετύχει αυτογκόλ και έστειλε την μπάλα με το κεφάλι στο δοκάρι, ενώ ο Ρόμπεν δεν κατάφερε να πλασάρει.. Ένα λεπτό μετά είχε και η Ντόρτμουντ δοκάρι όταν ο Λεβαντόφσκι πήγε να κρεμάσει τον Νόιερ.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βαϊντενφέλερ, Χούμελς, Σμέλτζερ, Σούμποτιτς, Πίστσεκ, Γκουντογκάν (74' Λάιτνερ), Κελ, Γκροσκρόιτς, Καγκάβα (74' Πέρισιτς), Μπλασικόφσκι (89' Οβομογέλα) Λεβαντόφσκι.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Λαμ, Μποατενγκ, Μπαντστούμπερ, Αλάμπα, Κρόος, Γκουστάβο, Μίλερ (61' Σβαινστάιγκερ) Ρόμπεν, Ριμπερί, Γκόμες (75' Όλιτς).

Αναλυτικά σε λίγο...


Keywords
Τυχαία Θέματα