Στην μάχη με τις φλόγες και ο στρατός

11:06 8/8/2012 - Πηγή: AEK365
Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Τρίτης σε δάσος στην περιοχή Ανεμοδούρι Αρκαδίας, κοντά στη Μεγαλόπολη.

Με απόφαση του ΓΕΕΘΑ ενεργοποιείται το σχέδιο "Δευκαλίων" και η δεύτερη μοίρα αλεξιπτωτιστών σπεύδει να βοηθήσει τους πυροσβέστες, που δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες.
Επί τόπου επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 59 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Κατά τη χθεσινή επιχείρηση κατάσβεσης έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά (Ρούτση, Βουτσαράς, Καμαρίτσα

και Σουλάρι.)
Νέα εστία πυρκαγιάς εκδηλώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε πευκοδάσος στη θέση Σολωμού Κορινθίας. Επί τόπου επιχειρούν 26 πυροσβέστες και 12 οχήματα.
Σε εξέλιξη και οι φωτιές στη Χώρα των Κυθήρων, σε χαμηλή βλάστηση, στον Όλυμπο στη θέση Παπά Αλώνι. Yπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην Ανάβρα Μαγνησίας.
Υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά στις Οινούσσες, ωστόσο το νησί θα παραμείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας ζημιάς που προκλήθηκε στο δίκτυο. Στο νησί επιχειρούσαν για ώρες 4 οχήματα, 11 πυροσβέστες, 16 άνδρες από το πεζοπόρο τμήμα και 1 όχημα του Δήμου. Το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να φτάσει κλιμάκιο στο νησί για να διορθώσει τη βλάβη.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα