Στην Ισπανία για τον τίτλο η Βουλιαγμένη

17:42 10/4/2014 - Πηγή: AEK365

Μια εβδομάδα μετά τη μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού στην Ιταλία, μια ακόμη ελληνική ομάδα φλερτάρει με ένα ευρωπαϊκό τίτλο, αυτή τη φορά για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου. Η Βουλιαγμένη δίνει ένα ακόμη σημαντικό ραντεβού με την ιστορία της, διεκδικώντας το τρίτο τρόπαιο στη διοργάνωση και πρώτο μετά από τέσσερα χρόνια!

Έχοντας αναδειχθεί δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, το 2009 και το 2010 και με πέντε συνολικά Κύπελλα Ευρώπης στην τροπαιοθήκη της (1 LEN

Trophy και 2 Σούπερ Καπ), η ομάδα του Κώστα Δήμου θα κάνει προσπαθήσει για το καλύτερο στο Σαμπαντέλ, όπου θα λάβει χώρα η τελική φάση του θεσμού, με την διοργανώτρια και τις ιταλικές, Οριζόντε Κατάνια και Ιμπέρια να ερίζουν για τον τίτλο.

«Ο στόχος της ομάδας μου είναι ξεκάθαρος. Πάμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Ο ΝΟ Βουλιαγμένης είναι μια ομάδα που ανελλιπώς συμμετέχει σε Φάιναλ Φορ Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση της Ευρωλίγκα ήδη δύο φορές και ευελπιστούμε ότι θα γράψουμε μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου», ήταν τα λόγια του προπονητή της Βουλιαγμένης λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής για τη Βαρκελώνη.

Και συμπλήρωσε: «Έχουμε επίγνωση των ομάδων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, γνωρίζουμε ότι πάμε να αναμετρηθούμε με πολύ καλές ομάδες. Παραμένουμε προσγειωμένοι αν και ξέρουμε ότι ο τελικός με τη Σαμπαντέλ είναι το λογικό ζευγάρι που θα αναδειχθεί από τους δύο ημιτελικούς. Η Ιμπέρια όμως την οποία και αντιμετωπίζουμε στο δρόμο για τον τελικό είναι μια επικίνδυνη ομάδα και θα έχουμε προβλήματα αν δεν είμαστε συγκεντρωμένοι και δε παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας. Από την πλευρά μας κρατάμε χαμηλούς τόνους και μέσα στο γήπεδο μπορούμε να αποδείξουμε γιατί είμαστε πάντα παρόντες σε μεγάλες διοργανώσεις».

Ο Κώστας Δήμου δε παρέλειψε να συγχαρεί τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Len Trophy, ευελπιστώντας ότι και οι αθλήτριές του θα βαδίσουν στον ίδιο δρόμο, ώστε να υπάρξει και ελληνικός «εμφύλιος» στην αργότερα. «Συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Ολυμπιακού για το τρόπαιο. Είναι κάτι πολύ σημαντικό αυτό που έκανε για την αναζωογόνηση του αθλήματος, για το μέλλον του. Ως ελληνικές ομάδες και σωματειακά και σε επίπεδο Εθνικών ομάδων έχουμε χαρίσει πολλές επιτυχίες στη χώρα και αυτό μας δίνει ικανοποίηση, χαρά να συνεχίσουμε τη δουλειά παρά τα προβλήματα που υπάρχουν. Μακάρι να τεθούμε αντιμέτωποι με τον καλό φίλο Χάρη Παυλίδη και τα κορίτσια του για την κατάκτηση του Σουπερ Καπ! Αυτό όμως προϋποθέτει τον τίτλο της Ευρωλίγκα και αυτό πάμε να παλέψουμε στην Ισπανία».

Η Βουλιαγμένη θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (10/4) την Ιμπέρια στις 22:00, στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του φάιναλ φορ. Νωρίτερα, στις 20:30 η κάτοχος του τίτλου Σαμπαντέλ θα αντιμετωπίσει την οκτώ φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Οριζόντε Κατάνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα