Στημένο ηλικίας 90 χρονών

12:32 8/4/2012 - Πηγή: AEK365

Την θεωρία πως για τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο φταίει το στοίχημα έρχεται να διαψεύσει η ιστορία που συνέβη πριν ακριβώς 90 χρόνια, τότε που δεν υπήρχε φυσικά στοίχημα.

Σαν σήμερα, 08 Απριλίου, πριν από 90 χρόνια ποδοσφαιριστής αγγλικής ομάδας τιμωρήθηκε για χρηματισμό καθώς συμμετείχε σε στήσιμο αγώνα! Πρόκειται για τον Μπάρνεϊ Τράβερς της Φούλαμ ο οποίος στις 18 Μαρτίου 1922 συμμετείχε στον επίμαχο αγώνα της ομάδας του με την Σάουθ Σιλντς. Το παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό, βαθμολογικά, και για τις δυο ομάδες με την γηπεδούχο Σάουθ Σιλντς να κερδίζει τελικά με 1-0.
Ωστόσο

λίγες μέρες μετά υπήρξαν καταγγελίες πως το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν στημένο με τις υποψίες να πέφτουν πάνω στον Μπάρνεϊ Τράβερς ο οποίος, δίχως να ενημερώσει τους συμπαίκτες του, είχε φύγει για την Βόρειο Αγγλία παραμονές του αγώνα.
Η αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανέλαβε δράση και κάλεσε τους πρώτους μάρτυρες να καταθέσουν με τον Αλφ Μάιτλαντ να υποστηρίζει πως δέχτηκε χρήματα από τον Τράβερς προκειμένου να χάσει η ομάδα του. Ο Τράβερς διέψευσε τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς αλλά η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας στις 8 Απριλίου 1922 τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή της Φούλαμ με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως η εφημερίδα "Athletic News" αμφισβήτησε έντονα την απόφαση της ομοσπονδίας, καθώς ισχυρίστηκε πως δεν ήταν δυνατό να έχει τάξει από μόνος του ο Τράβερς αυτή την αμοιβή στον Μάιτλαντ, αφού δεν έπαιρνε τόσα χρήματα, υπονοώντας πως τον είχε βάλει κάποιος άλλος. Η ομοσπονδία, όμως, δεν πήρε ποτέ θέση και έτσι ο Τράβερς ήταν ο μόνος που την πλήρωσε για το περιστατικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα