Στιγμές της... δόξας σου, χαρές δικές μας

23:55 19/3/2014 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE ΦΑΣΗ ΤΩΝ "16"

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 3-0 (0-2)

ΓΗΠΕΔΟ: Ολντ Τράφορντ

Απέναντι σε μια Μάντσεστερ που, ειδικά στο δεύτερο μέρος, παρουσίασε θλιβερή εικόνα ο Ολυμπιακός κατάφερε να γνωρίσει την ήττα με 3-0 και να αποκλειστεί. Ο Φαν Πέρσι με τρία γκολ

με εύστοχο πέναλτι, το οποίο δεν ήταν σύμφωνα με την... ΝΕΤ και τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, με ωραίο πλασέ στο οποίο είχε οπτική... επιμέλεια ο Κωστας Μανωλάς και με απευθείας φάουλ που δεν ήταν σύμφωνα με την ΝΕΤ και τον Στέλιο Γιαννακόπουλο καθάρισε μόνος του την μπουγάδα και γλύτωσε την Μάντσεστερ και το... γόητρο του θεσμού από ένα μβαρύ χτύπημα.

Οι Άγγλοι θέλησαν να πιέσουν ψηλά από τα πρώτα λεπτά και στο 10ο λεπτό έχασαν καλή ευκαιρία όταν ο Βαλένθια έκανε την μπαλιά όμως ο Φαν Πέρσι δεν κατάφερε, πιεζόμενος, να πλασάρει. Πέντε λεπτά μετά ο Κάμπελ απέφυγε άνετα τον Τζόουνς και έκοψε για τον Πέρες ο οποίος σούταρε ψηλά άουτ. Στο 17' ο Ρούνεϊ έπιασε την κεφαλιά με τον Ρομπέρτο να βρίσκει λίγο την μπάλα η οποία τελικά βρήκε το δοκάρι. Η Μάντσεστερ στο 24' κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χολέμπας στον Φαν Πέρσι. Ο Ολλανδός το εκτέλεσε και άνοιξε το σκορ. Στο 34' ο Εβρά έπιασε την κεφαλιά όμως ο Ρομπέρτο με μεγάλη επέμβαση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Έξι λεπτά μετά ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ όταν ο Ντα Χέα αρχικά έδιωξε την κεφαλιά του Φουστέρ και στη συνέχεια με το πόδι "έβγαλε" το σουτ του Ντομίνγκες. Ενώ ο Ολυμπιακός έδειχνε να πατά καλύτερα στο 45' ο Ρούνεϊ εκμεταλλεύτηκε την κακή επέμβαση του Μαρκάνο και έκοψε στον Φαν Πέρσι ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Μόλις στο 51' στο δεύτερο μέρος ο Ολλανδός χτύπησε για τρίτη φορά. Εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση και άφησε άγαλμα τον Ρομπέρτο γράφοντας το 3-0. Στο 54' ήρθε η σειρά του Ολυμπιακού να εκτελέσει φάουλ. Το έκανε ο Ντομίνγκες με την μπάλα να αλλάζει πορεία και να καταλήγει κόρνερ. Ο Αργεντίνος στο 63' έκανε το σουτ στην κίνηση με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να πιέζουν και στο 66' απείλησαν με τον Φουστέρ που από το ύψος του πέναλτι σούταρε πάνω στον Ντε Χέα. Η Μάντσεστερ είχε γυρίσει πίσω και στο 79' απειλήθηκε και πάλι όταν ο Ντομίνγκες από πολύ πλάγια δεν κατάφερε να "νικήσει" τον Ισπανό γκολκίπερ. Στο 83' οι παίκτες του Μόγες άλλαξαν ωραία την μπάλα με τον Ρούνεϊ τελικά να σουτάρει άουτ. Στο τέλος ο Μίτσελ έβαλε μέσα κάποιον Βέργο ενώ ο Μόγιες τον Φελαϊνί και με αυτές τις δύο αλλαγές εξηγείται το πως η Μάντσεστερ προκρίθηκε. Για να πετύχεις πρέπει να επενδύσεις και όχι να πουλάς τους καλύτερους παίκτες στη μέση της σαιζόν.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. (Ντέιβιντ Μόγες): Ντε Χέα, Ράφαελ, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Εβρά, Βαλέντσια (77'Γιανγκ), Κάρικ, Γκιγκς, Γουέλμπεκ (81'Φλέτσερ), Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι (90'Φελαϊνί)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (74'Μασάντο), Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο, Μανιάτης, Εντινγκά, Κάμπελ, Πέρες (57'Βαλντές), Φουστέρ (82'Βέργος), Ντομίνγκες

Keywords
Τυχαία Θέματα