Στη Βουλή η πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο

12:50 29/11/2012 - Πηγή: AEK365

Στην Ολομέλεια της Βουλής εξετάζεται από το πρωί της Πέμπτη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις συνθήκες που οδήγησαν τη χώρα στην προσφυγή στο ΔΝΤ.

Της συζήτησης θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί το απόγευμα.

Η Κοινοβουλευτική

Ομάδα της ΔΗΜΑΡ που συνεδρίασε την Τετάρτη αμέσως μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αποφάσισε να μη δώσει θετική ψήφο στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια στάση θα κρατήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η κοινοβουλευτική συνοχή των τριών κυβερνητικών εταίρων.

Τη συζήτηση άνοιξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης. «Δική μας πρόθεση δεν είναι να κυνηγήσουμε μάγισσες, αλλά να απαντήσουμε σε τεράστια ερωτήματα που απασχολούν την κοινωνία» είπε και πρόσθεσε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εκδικητική αλλά αποσκοπεί στην κάθαρση και τη διέξοδο.

Απευθυνόμενος, μάλιστα, στη ΔΗΜΑΡ είπε: «Κι εσείς θα τα κουκουλώσετε και θα καταψηφίσετε την πρόταση για να μη σπάσετε την εταιρική σχέση;».

Παίρνοντας τον λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την πρότασή του αποσκοπεί σε μικροκομματικά παιχνίδια, «πάνω σε μία κρίσιμη περίσταση όπου η χώρα θέλει να σταθεί όρθια, θέλει να δώσει την αίσθηση της ενότητας».

«Κανείς δεν αρνείται ότι υπάρχουν ευθύνες» σημείωσε ο κ. Τασούλας, σημειώνοντας ότι όταν η ΝΔ υπέβαλε την δική της πρόταση, αρχές του 2010, «δεν το έκανε εν ονόματι συντριβής πολιτικών αντιπάλων ή εν ονόματι φαντασμάτων ιδεολογικών. Το έκανε, ζητώντας να αναζητηθούν οι ευθύνες από το 1981 μέχρι εκείνη τη στιγμή, κυρίως για να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον, αλλά και για να αναληφθούν και να καταλογιστούν ευθύνες. Σήμερα έχουμε αναλάβει, μετά το αποτέλεσμα δύο εκλογών αυτής της ατελείωτης χρονιάς, την ευθύνη να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια μέσα στην Ευρώπη».

Τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, λέγοντας ότι με την πρότασή του «έχει στόχο σε αυτή τη συγκυρία να δημιουργήσει ένα εφήμερο φόρουμ δημιουργίας εντυπώσεων με τρόπο δημαγωγικό και λαϊκίστικο για μικροκομματικά οφέλη».

Κάποιοι είπαν ότι υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις αντί του να οδηγηθούμε στο ΔΝΤ, είπε ο κ.Ρήγας κάνοντας λόγο για «αστειότητες». «Οι μετά Χριστόν προφήτες έλεγαν ότι ήξεραν πως το πρόγραμμα δεν έβγαινε. Αυτό ξεπερνά τα όρια της λογικής» σημείωσε.

Την απόφαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να υπερψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο βουλευτής του κόμματος Νότης Μαριάς.

Ωστόσο, κ. Μαριάς άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας έτσι όπως έχει διαμορφώσει την πρότασή του δίνει την ευκαιρία στη ΝΔ να «στρίβει διά του αρραβώνος», ενώ η αξιοπιστία της πρότασης θα κριθεί «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μετατραπεί σε 'Κολυμβήθρα του Σιλωάμ' πρώην υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου».

Την απόφαση της Χρυσής Αυγής να υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή ανακοίνωσε ο βουλευτής του

Keywords
Τυχαία Θέματα