Στη Σίτι το ντέρμπι

17:41 24/2/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ- ΤΣΕΛΣΙ: 2-0
Γήπεδο: Etihad

Γιάγια Τουρέ και Κάρλος Τέβεζ πέτυχαν τα γκολ των «πολιτών», που από το απόγευμα του Σαββάτου βρίσκονταν στο -15, αλλά κατάφεραν να... διορθώσουν όσο μπορούσαν, την κατάσταση.
Χαμένο πέναλτι για τους Λονδρέζους στο 52ο λεπτό από τον Φρανκ Λάμπαρντ που έμεινε έτσι στα 199 με τη φανέλα των «μπλε» και του λείπουν τρία για να βρεθεί στην κορυφή των σκόρερ του συλλόγου

όλων των εποχών.
Οι δεκαπέντε πόντοι της διαφοράς από την κορυφή ήταν πολλοί και έπρεπε να μειωθούν. Με αυτό το σκεπτικό και με περίσσια αποφασιστικότητα μπήκε στο γήπεδο η Μάντσεστερ Σίτι, πιάνοντας την Τσέλσι απ' το «λαιμό». Οι «πολίτες» μετέτρεψαν το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι σε επιθετικό μονόλογο. Ο Πετρ Τσεχ, ωστόσο, ήταν σε ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε να επέμβει. Το έκανε με εκπληκτικό τρόπο στην κεφαλιά του Νάστασιτς στο 15', «τρόμαξε» τον Αγουέρο σε τετ-α-τετ με αποτέλεσμα ο Αργεντινός να μην προλάβει ποτέ τη μπάλα στην προσπέραση, ενώ στη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Ρόντουελ απείλησε ξανά με το κεφάλι για να δει τον πορτιέρο των «μπλε» να... μπουκώνει τη μπάλα. Οι Γιάγια Τουρέ και Τζακ Ρόντουελ είχαν κερδίσει στη «μάχη» του κέντρου, με τους Ραμίρεζ και Λάμπαρντ να μην καταφέρνουν να βγάλουν την Τσέλσι από το μισό της γήπεδο. Στο 39', ο Κέιχιλ έσωσε με το κεφάλι ένα δυνατό σουτ του Ζαμπαλέτα στην κίνηση και το ημίχρονο τελείωσε στο 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε πολύ καλύτερο ρυθμό. Και πάλι η Σίτι είχε το πάνω χέρι, αλλά η Τσέλσι επέλεξε να τρέξει περισσότερο και να ρισκάρει με αντεπιθέσεις. Έτσι, στο 50ο λεπτό, ο Μπα κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή του Χαρτ, όμως ο Άγγλος γκολκίπερ είπε «όχι» στον Λάμπαρντ που ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Μαντσίνι έριξε στη «μάχη» και τον Τέβεζ βγάζοντας τον Ρόντουελ και ευτυχώς για τους «πολίτες», κάθε μπαλιά που έφυγε από τα πόδια του Σίλβα ήταν... κίνδυνος - θάνατος για τους «μπλε». Σε μια από αυτές, ο Αγουέρο απέναντι βγήκε απέναντι από τον Τσεχ, αλλά το ψιλοκρεμαστό πλασέ του πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Η Τσέλσι θα μπορούσε να έχει «παγώσει» το «Etihad» στο 62', με τους Ραμίρεζ και Ιβάνοβιτς να βγάζουν ταχύτατη αντεπίθεση, όμως τον Βραζιλιάνο να καθυστερεί και τον Κόλο Τουρέ να κόβει. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο αδερφός του Κόλο, Γιάγια, άφησε σαν... σταματημένους πίσω του δύο αντιπάλους και μπροστά από τον Κέιχιλ, πλάσαρε με το δεξί από πλάγια θέση για το 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι. Οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να πάρει να αφήσει την άμυνα και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, ανέβηκε αρκετά, αλλά τελικά οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Κάρλος Τέβεζ να «κεραυνοβολεί» τον Τσεχ στο 85ο λεπτό για το τελικό 2-0.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κλισί, Κ. Τουρέ, Νάστασιτς, Μίλνερ, Γκαρσία, Ρόντουελ (54' Τέβεζ), Σίλβα (92' Λέσκοτ), Γ. Τουρέ, Αγουέρο (90' Νασρί)

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Ραμίρεζ, Λάμπαρντ (68' Όσκαρ), Μάτα, Μίκελ (81' Τόρες), Αζάρ (68' Μόουζες), Μπα

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ- ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: 4-2
Γήπεδο: Σεντ Τζέιμς Παρκ

Η Νιούκαστλ δυσκολεύτηκε αρκετά, ωστόσο κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στη Σαουθάμπτον, με το τελικό 4-2 να της δίνει τη δυνατότητα να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τις... περιπέτειες της ουράς!
Ο Σεϊντερλίν άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 3', ο Σισοκό έφερε το ματς στα ίσια στο 33' και η... γκολάρα του Σισέ (42') διαμόρφωσε το 2-1 του πρώτου μέρους.
Ο Λάμπερτ ισοφάρισε για την ομάδα του Ποκετίνο στο 50', ωστόσο οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στο τελικό 4-2 με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καμπάιγ (67') και του αυτογκόλ του Χόιφελντ (79')
Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου επέστρεψε άμεσα στις νίκες στο πρωτάθλημα, με το «τρίποντο» να την φέρνει στους 30 βαθμούς και το +6 από την ουραγό τριάδα.
Στους 27 έμειναν οι «Άγιοι» που για έκτο σερί ματς γνώρισαν την ήττα στο «St Jame's Park».

Με γκολ από τα... αποδυτήρια ξεκίνησε το παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους. Μόλις στο 3ο λεπτό και ουσιαστικά στην πρώτη φάση στο ματς, ο Κορκ σέντραρε, ο Λάμπερτ βρήκε με το κεφάλι τον Σεϊντερλίν και ο Γάλλος μέσα από την περιοχή νίκησε τον Έλιοτ κάνοντας το 0-1. Οι «καρακάξες» ανέλαβαν αμέσως την πρωτοβουλία των κινήσεων, ζήτησαν αρχικά πέναλτι σε χέρι του Χόιφελντ μέσα στην περιοχή και απείλησαν πρώτη φορά με το σουτ του Σισοκό. Ο μέσος των γηπεδούχων ήταν τελικά αυτός που έφερε το ματς στα ίσια στο 33', όταν μετά την προσπάθεια του Γκουφράν και την απόκρουση του Μπόρουτς, πέτυχε το τρίτο του γκολ με τη φανέλα της Νιούκαστλ. Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου κατάφερε μάλιστα να φτάσει στην ανατροπή πριν το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Παπίς Σισέ να κάνει με ένα φοβερό σουτ το 2-1 στο 42'.
Ότι έκανε στην αρχή του πρώτου μέρους, έκανε με την έναρξη και του δεύτερου η Σαουθάμπτον! Ο Λάμπερτ στο 50' ανάγκασε τον Έλιοτ να μαζέψει για δεύτερη φορά τη μπάλα από το βάθος της εστίας του, φέρνοντας το παιχνίδι εκ νέου στα ίσια. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και το κατάφεραν στο 67' με τον Καμπάιγ να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι και να «γράφει» το 3-2. Οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» τη νίκη στο 79', με τον Χόιφελντ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας και να διαμορφώνει το τελικό 4-2.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Έλιοτ, Ντεμπισί, Σ. Τέιλορ, Κολοτσίνι (45+2 Εμπιβά), Σαντόν, Καμπάιγ (77' Περτς), Τιοτέ, Γκουτιέρεζ, Σισοκό, Γκουφράν (88' Ανίτα), Σισέ

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Μπόρουτς, Κλάιν, Γιοσίντα, Χόιφελντ, Σο (57' Φοξ), Σεϊντερλίν, Κορκ, Σ. Ντέιβις (65' Ραμίρεζ), Ροντρίγκεζ (81' Πάντσεον), Λαλάνα, Λάμπερτ

Keywords
Τυχαία Θέματα